Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Για παράκαμψη των κυρώσεων σε άλλες χώρες ερευνάται η Societe Generale

ΗΠΑ: Για παράκαμψη των κυρώσεων σε άλλες χώρες ερευνάται η Societe Generale
Έρευνα των ΗΠΑ κατά της Societe Generale
Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον της Société Générale, για παράκαμψη των κυρώσεων που είχε επιβάλει η Ουάσιγκτον σε άλλες χώρες.
Όπως γνωστοποίησε η ίδια η γαλλική τράπεζα, βρίσκεται σε συνομιλίες με τις αμερικανικές αρχές και ένας διακανονισμός ενδέχεται να επέλθει «τις επόμενες εβδομάδες».
H SocGen εκτιμά πως θα καταβάλει περίπου 1,2 δισεκ. δολάρια για την υπόθεση, επισημαίνεται.
Νωρίτερα μέσα στο έτος, η τράπεζα συμφώνησε να καταβάλει πάνω από 1,3 δισεκ. δολάρια στις αμερικανικές και τις γαλλικές αρχές, προκειμένου να διευθετήσει τις κατηγορίες για δωροδοκία με τη Λιβυκή Επενδυτική Αρχή.
Τα κέρδη της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της Γαλλίας σημείωσαν άνοδο της τάξεως του 9,3% στα 1,16 δισ. ευρώ, το δεύτερο τρίμηνο του 2018, έναντι 1,06 δισ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, τα καθαρά έσοδα της Societe Generale ενισχύθηκαν κατά 24,1% στα 6,45 δισ. ευρώ, έναντι 5,20 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2017.
Ο βασικός δείκτης Tier 1 της τράπεζας, ο οποίος αποτελεί βασικό μέτρο κεφαλαιακής ισχύος, υποχώρησε στο 11,1% έναντι 11,2% το προηγούμενο τρίμηνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης