Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Σε χαμηλά 14 μηνών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Αύγουστο του 2018 - Στις 50,6 μονάδες ο δείκτης PMI

Κίνα: Σε χαμηλά 14 μηνών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Αύγουστο του 2018 - Στις 50,6 μονάδες ο δείκτης PMI
Οι παραγγελίες από το εξωτερικό υποχώρησαν για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το μεγαλύτερο σερί πτώσης από το α΄ 6μηνο του 2016
Με τους βραδύτερους ρυθμούς των τελευταίων 14 μηνών αναπτύχθηκε ο μεταποιητικός κλάδος στην Κίνας για τον Αύγουστο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (3/9) στοιχεία των Caixin αι Markit, καθώς οι παραγγελίες από το εξωτερικό υποχώρησαν για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, ενώ οι επιχειρήσεις μείωσαν το εργατικό τους δυναμικό.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 50,6 μονάδες, έναντι 50,8 μονάδων τον Ιούλιο του 2018, με τα στοιχεία να επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Παρά το γεγονός ότι ο δείκτης παρέμεινε πάνω από τις 50 μονάδες για 15ο συνεχόμενο μήνα, ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν ο ασθενέσθερος που έχει σημειωθεί από τον Ιούνιο του 2017, καθώς ενώ ο υποδείκτης της παραγωγής βελτιώθηκε οριακά, οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους υποδείκτες σημείωσαν οριακή υποχώρηση.
«Ο μεταποιητικός κλάδος εξακολούθησε να αποδυναμώνεται εν μέσω ασθενούς ζήτησης, αν και ο τομέας της παροχής παρέμεινε ακόμα σταθερός», σχολίασε ο αναλυτής της CEBM, Zhengsheng Zhong, διευρκινίζοντας ωστόσο ότι «δεν πιστεύω ότι η σταθερή παροχή θα είναι βιώσιμη εν μέσω ασθενούς ζήτησης».
Οι παραγγελίες από το εξωτερικό υποχώρησαν για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το μεγαλύτερο σερί πτώσης από το πρώτο εξάμηνο του 2016.
Σημειώνεται ότι τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή (31/8) επίσης έδειξαν πτώση στις παραγγελίες από το εξωτερικό, αν και η συνολική δραστηριότητας σημείωσε οριακή άνοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης