Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μέτρα λιτότητας ανακοινώνει η Αργεντινή – Αύριο 4/9 η συνάντηση του ΥΠΟΙΚ Dujovne με τη Lagarde

Μέτρα λιτότητας ανακοινώνει η Αργεντινή – Αύριο 4/9 η συνάντηση του ΥΠΟΙΚ Dujovne με τη Lagarde
Ευρύ ανασχηματισμό αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο πρόεδρος της Αργεντινής Mauricio Macri
Νέα μέτρα λιτότητας θα ανακοινώσει σήμερα Δευτέρα 3/9 το απόγευμα η κυβέρνηση της Αργεντινής την ώρα που ο πρόεδρος της χώρας, Mauricio Macri αναμένεται να προχωρήσει σε ευρύ ανασχηματισμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 10 από τα 22 μέλη της κυβέρνησης αναμένεται να απαλλαγούν από τα καθήκοντα τους.
Ο ανασχηματισμός θα γίνει λίγο πριν ο υπουργός Οικονομικών, Nicolas Dujovne ανακοινώσει ένα ακόμα πακέτο μέτρων λιτότητας που θα αφορά κυρίως νέους φόρους στους τομείς των μεταλλείων, των ορυχείων, στις εξαγωγές σόγιας, ενώ είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν και άλλα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής.
Τα μέτρα αυτά έρχονται λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνάντηση που θα έχει αύριο Τρίτη 4/9 ο Dujovne με την διευθύντρια του ΔΝΤ, Christine Lagarde, με την οποία αναμένεται να επανεξετάσει τους όρους της δανειακής σύμβασης των 50 δις δολαρίων που συνήφθη μεταξύ των δύο μερών τον περασμένο Ιούνιο.
Ο ΥΠΟΙΚ της Αργεντινής αναμένεται να ζητήσει από τη Lagarde να επιταχυνθεί όσο γίνεται το πρόγραμμα και η εκταμίευση των δόσεων..
Σημειώνεται πως το ΔΝΤ έχει ήδη εκταμιεύσει την πρώτη δόση των 15 δις δολαρίων και η Αργεντινή έχει ήδη δεσμευτεί να μειώσει το πρωτογενές έλλειμμα της στο 1,3% του ΑΕΠ το 2019, αλλά παρόλα αυτά η οικονομία της χώρας είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης με το πέσο να κάνει ελεύθερη πτώση και με τον πληθωρισμό να εκτιμάται πως θα ξεπεράσει το 30% το 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης