Τελευταία Νέα
Διεθνή

RCEP: Η μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία στον κόσμο αλλάζει τα δεδομένα - Εκτός οι ΗΠΑ, εντός η Κίνα

RCEP: Η μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία στον κόσμο αλλάζει τα δεδομένα - Εκτός οι ΗΠΑ, εντός η Κίνα
Η εμπορική συμφωνία δεν περιλαμβάνει τις ΗΠΑ, οι οποίες βρίσκονται σε εμπορική διένεξη με την Κίνα
Η μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία στον κόσμο αναμένεται να επιτευχθεί σε σύνοδο κορυφής, που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο του 2018 στη Σιγκαπούρη.
Αυτό τόνισε σήμερα (1/9/2018) ο υπουργός Εμπορίου της Σιγκαπούρης έξι χρόνια μετά την έναρξη των σχετικών συνομιλιών.    
Η εμπορική συμφωνία θα περιλαμβάνει τα 10 μέλη της Ένωσης των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) και τις Αυστραλία, Ινδία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Νέα Ζηλανδία αλλά και τη δεύτερη οικονομία στον κόσμο την Κίνα και θα φέρει το όνομα Περιφερειακή Συνολική Οικονομική Συνεργασία (RCEP).
Η συμφωνία δεν περιλαμβάνει τις ΗΠΑ, οι οποίες βρίσκονται σε εμπορική διένεξη με την Κίνα και αποχώρησαν από μια άλλη ευρεία, διεθνή εμπορική συμφωνία το 2017 το Σύμφωνο Συνεργασίας των Δύο Πλευρών του Ειρηνικού (ΤΡΡ), όπως αναφέρει το Reuters.
Εξάλλου ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δεν πρόκειται να δώσει το παρών στη συνάντηση των ηγετών των χωρών αυτών τον Νοέμβριο στη Σιγκαπούρη.
«Πρόκειται για μία ευρεία συμφωνία, ένα  ορόσημο, που πρέπει να γίνει πραγματικότητα, όταν οι ηγέτες των χωρών μας συναντηθούν στο τέλος του έτους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εμπορίου της Σιγκαπούρης, Chan Chun Sing
Ωστόσο, σημείωσε ότι δεν είναι σαφές πότε θα υπογραφεί η τελική συμφωνία.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης