Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barnier (ΕΕ): Ένα σκληρό Brexit θα προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στη βρετανική βιομηχανία

Barnier (ΕΕ): Ένα σκληρό Brexit θα προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στη βρετανική βιομηχανία
«Εάν η βρετανική κυβέρνηση αποφασίσει υπέρ μιας τελωνειακής ένωσης με εμάς, η οποία είναι ακόμα δυνατή, τα πράγματα θα ήταν πολύ ευκολότερα» δήλωσε ο Γάλλος διαπραγματευτής τη ΕΕ
Οι βρετανικές εταιρείες θα έλθουν αντιμέτωπες με προβλήματα στην εφοδιαστική τους αλυσίδα, εάν το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την ΕΕ, χωρίς να έχει εξασφαλίσει τη συνεχή πρόσβαση στην ενιαία αγορά της Ένωσης ή σε μία τελωνειακή σύνδεση.
Αυτό τόνισε ο διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Michel Barnier, σε συνέντευξή του στη Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.
«Εάν η βρετανική κυβέρνηση αποφασίσει υπέρ μιας τελωνειακής ένωσης με εμάς, η οποία είναι ακόμα δυνατή, τα πράγματα θα ήταν πολύ ευκολότερα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος αξιωματούχος.
«Εν πάση περιπτώσει, συμβουλεύω τη βρετανική βιομηχανία να κάνει τις εφοδιαστικές αλυσίδες της άτρωτες στο Brexit», σημείωσε ο Barnier.
Ερωτηθείς για πιθανή παράταση των διαπραγματεύσεων πέρα από μια άτυπη προθεσμία του Οκτωβρίου του 2018, ο διαπραγματευτής της ΕΕ δήλωσε:
«Δεν χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι οι πολιτικές αποφάσεις».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης