Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nowotny (ΕΚΤ): Η οικονομική πολιτική των ΗΠΑ από τους μεγαλύτερους κινδύνους στην παγκόσμια οικονομία

tags :
Nowotny (ΕΚΤ): Η οικονομική πολιτική των ΗΠΑ από τους μεγαλύτερους κινδύνους στην παγκόσμια οικονομία
Η Ευρωζώνη να εντείνει τις προσπάθειες της για μια ενιαία κεφαλαιαγορά για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της είπε ο Nowotny
Την θέση ότι η οικονομική πολιτική που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ συνιστά έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία διατύπωσε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας και εκτελεστικό μέλος της ΕΚΤ, Ewald Nowotny.
Ο Nowotny κάλεσε τα κράτη της Ευρωζώνης να εντείνουν τις προσπάθειες τους για τη δημιουργία μιας ενιαίας κεφαλαιαγοράς προκειμένου να υπερασπιστούν τα συμφέροντα τους και να αντισταθούν στην κυριαρχία του δολαρίου.
Όπως είπε, η απρόβλεπτη πολιτική που ακολουθούν οι ΗΠΑ στην οικονομία και στο εμπόριο, οι μεροληπτικές αποφάσεις των αμερικανικών δικαστηρίων και ο κυρίαρχος ρόλος του δολαρίου είναι αρνητικές για την Ευρώπη και πρέπει να αντιμετωπιστούν με μέτρα που θα ενισχύουν το ευρώ.
«Ο ρόλος του δολαρίου είναι πολύ ισχυρός.
Μην έχετε ψευδαισθήσεις» τόνισε ο Nowotny, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να απελευθερωθούμε από αυτή τη μονόπλευρη κυριαρχία.
«Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να ενισχύσουμε και να εντατικοποιήσουμε το σχέδιο για την ευρωπαϊκή κεφαλαιοαγορά» είπε ο Nowotny, τονίζοντας ότι αυτό που είναι κρίσιμο είναι «να μπαίνουν σταδιακά τα οικονομικά θεμέλια προκειμένου να επιτύχουμε έναν βαθμό ανεξαρτησίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης