Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Panasonic θα μεταφέρει την ευρωπαϊκή της έδρα εκτός Ην. Βασιλείου

Η Panasonic θα μεταφέρει την ευρωπαϊκή της έδρα εκτός Ην. Βασιλείου
Εκτός Ην. Βασιλείου θα μεταφέρει την ευρωπαϊκή της έδρα η Panasonic
Εκτός Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να μεταφέρει την έδρας της η Panasonic, ενόψει αποχώρησης του νησιού από την Ε.Ε. και αυξημένων πιθανοτήτων για μη επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η εφημερίδα «Nikkei».
Όπως αναφέρεται, ο ιαπωνικός τεχνολογικός κολοσσός θα μετεγκαταστήσει την έδρα της από το Λονδίνο στο Άμστερνταμ, τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Μάλιστα, η Ιαπωνία θα μπορούσε να θεωρήσει το Ηνωμένο Βασίλειο ως «φορολογικό παράδεισο» εάν μειώσει τον εταιρικό συντελεστή, δήλωσε, επίσης, ο κ. Laurent Abadie, διευθύνων σύμβουλος της Panasonic Europe.
Η βρετανική κυβέρνηση ανέφερε ήδη από το 2016 ότι θα μειώσει σταδιακά στο 20% τον φορολογικό συντελεστή για τις εταιρείες, προκειμένου να διατηρήσει τις πολυεθνικές εντός της χώρας.
Οι ευρωπαϊκές επιχειρηματικές λειτουργίες της Panasonic κατανέμονται μεταξύ των βάσεων στη Γερμανία, την Ισπανία και αλλού.
Από τα 20 έως 30 άτομα που απασχολούνται στο γραφείο του Λονδίνου, τα 10 έως 20 άτομα που χειρίζονται ελέγχους και οικονομικές πράξεις θα μετακινηθούν στην Ολλανδία, σημειώνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης