Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz: Δεν είναι λύση το «no deal Brexit» - Η ΕΕ πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις για την Ευρωζώνη

Scholz: Δεν είναι λύση το «no deal Brexit» - Η ΕΕ πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις για την Ευρωζώνη
Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών είχε αναφέρει νωρίτερα πως παραμένει ζωτικής σημασίας να διατηρηθεί η συνοχή της ΕΕ
Στην ανάγκη ΕΕ και Ηνωμένο Βασίλειο να καταλήξουν σε συμφωνία για το «Brexit», αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Olaf Scholz, ενώ επεσήμανε ότι η ΕΕ θα πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες για την Ευρωζώνη.
Όπως δήλωσε σήμερα (29/8/2018) ο Scholz, ένα «no deal Brexit» δεν είναι λύση, καθώς, όπως υπογράμμισε, οι οικονομίες συνδέονται υπερβολικά μεταξύ τους.
Νωρίτερα, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών είχε αναφέρει πως η ΕΕ δεν πρόκειται να θεσπίσει ειδικούς κανόνες για το Ηνωμένο Βασίλειο μετά το «διαζύγιο» του Λονδίνου με το μπλοκ, τον Μάρτιο του 2019.
Το Βερολίνο πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή παραμένει ζωτικής σημασίας να διατηρηθεί η συνοχή της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της ενιαίας αγοράς της Ένωσης.
Όπως ανέφερε το γερμανικό υπουργείο, παρά το γεγονός ότι επιδιώκεται μια φιλόδοξη συνεργασία με το Λονδίνο μετά το Brexit, η μελλοντική ανάπτυξη της ΕΕ παραμένει προτεραιότητα.
Νωρίτερα, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Heiko Maas, είχε δηλώσει σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ, Michel Barnier, ότι στόχος είναι μια φιλόδοξη και στενή σχέση με τη Βρετανία μετά το Brexit, τόσο στην οικονομία, όσο και στην ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική.
Παράλληλα, ο Scholz αναφέρθηκε στις προσπάθειες μεταρρύθμισης της Ευρωζώνης, τονίζοντας ότι η ΕΕ πρέπει ανεβάσει ταχύτητα.
Όπως εκτίμησε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, μια συμφωνία σε ορισμένες μεταρρυθμίσεις θα μπορούσε να επιτευχθεί μέχρι το τέλος του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης