Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία στηρίζει την ιρλανδή Donnery για επικεφαλής του SSM

Η Γερμανία στηρίζει την ιρλανδή Donnery για επικεφαλής του SSM
Το Βερολίνο ελπίζει να συσπειρώσει και άλλες χώρες πίσω από την Donnery, προκειμένου να ανταγωνιστεί πιθανές υποψηφιότητες από την Ιταλία
Την υποψηφιότητα της ιρλανδής Sharon Donnery για τη θέση του επόμενου επικεφαλής του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), στηρίζει η Γερμανία, ελπίζοντας ότι θα είναι αρκετά «σκληρή» στην αντιμετώπιση των επισφαλών δανείων σε χώρες όπως η Ιταλία, όπως μεταδίδει το «Reuters», επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στη γερμανική κυβέρνηση.
Σημειώνεται ότι η θητεία της Daniele Nouy στο «τιμόνι» του SSM λήγει στα τέλη του τρέχοντος έτους.
Η Donnery, οικονομολόγος και αναπληρώτρια κυβερνήτης της Κεντρικής Τράπεζας της Ιρλανδίας, ηγείται ήδη μιας taskforce εντός της ΕΚΤ, η οποία έχει επιφορτιστεί με τη μείωση των -ύψους τρισεκατομμυρίων- μη εξυπηρετούμενων δανείων της Ευρωζώνης, πρόβλημα που το μπλοκ έχει «κληρονομήσει» από τη χρηματοπιστωτική κρίση και το οποίο επικεντρώνεται στη νότια Ευρώπη.
Την περασμένη εβδομάδα, η Donnery έγινε η πρώτη που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για τον SSM.
Σύμφωνα με την πηγή του Reuters, το Βερολίνο ελπίζει να συσπειρώσει και άλλες χώρες πίσω από την Donnery, προκειμένου να ανταγωνιστεί πιθανές υποψηφιότητες από την Ιταλία, όπως ο Andrea Enria, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής, ή ο Ignazio Angeloni, μέλος του εποπτικού συμβουλίου της ΕΚΤ.
Οι Γερμανοί έχουν ζητήσει αυστηρότητα αναφορικά με τα μη εξυπηρετούμενα τραπεζικά δάνεια.
Αλλά η Ιταλία, όπου και το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο, έχει τύχει κάποιας επιείκειας, προς απογοήτευση χωρών του πυρήνα του μπλοκ.
Όπως προσθέτει η πηγή, η στήριξη της Donnery, αντί της προώθησης ενός δικού της υποψήφιου, θα διευκόλυνε τη Γερμανία να επιδιώξει υψηλότερους ρόλους που θα προκύψουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά το επόμενο έτος, συμπεριλαμβανομένου των επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και της ίδιας της ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης