Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκατοντάδες ανοικτές έρευνες για ICOs σε Μεξικό και Βόρεια Αμερική

Εκατοντάδες ανοικτές έρευνες για ICOs σε Μεξικό και Βόρεια Αμερική
Η NASAA εξετάζει λεπτομερώς ενδεχόμενες απάτες σε ICOs
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για πάνω από 200 αρχικές προσφορές «μαρκών» (Initial Coin Offerings, ICOs) και λοιπά προϊόντα ψηφιακών νομισμάτων στην περιοχή του Μεξικού και Βόρειας Αμερικής, όπως γνωστοποίησε η αρμόδια αρχή NASAA (North American Securities Administrators Association) –αρμόδια για Μεξικό, ΗΠΑ, Καναδά, Πουέρτο Ρίκο και Παρθένους Νήσους.
«Αν και δεν αποτελούν όλες οι ICOs απάτες, είναι σημαντικό για τα άτομα και τις επιχειρήσεις που πωλούν αυτά τα προϊόντα να έχουν επίγνωση των νόμων και κανονισμών, θα πρέπει να ζητήσουν τη συμβουλή των εξειδικευμένων νομικών συμβούλων για να διασφαλίσουν ότι δεν θα παραβιάζουν το νόμο.
Επιπλέον, θα πρέπει να υπάρχει μια ισχυρή κουλτούρα συμμόρφωσης πριν και όχι μετά, αφότου δηλαδή τα προϊόντα διατεθούν στους επενδυτές», σημειώνει η Υπηρεσία, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Μόλις πριν λίγες εβδομάδες έγινε γνωστό πως τουλάχιστον 203 περιστατικά σχετικά με απάτες εις βάρος επενδυτών ψηφιακών νομισμάτων καταγράφηκαν στο Λονδίνο το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου 2018.
Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της βρετανικής πρωτεύουσας, το μέσο ποσό το οποίο έχασαν οι επίδοξοι επενδυτές φθάνει τις 10.093 τοπικές λίρες, ήτοι 2,1 εκατ. συνολικά.
Ο κλάδος κρυπτονομισμάτων έχει προσελκύσει μεταξύ άλλων το ενδιαφέρον επιτήδειων εγκληματιών, όπως ατόμων που επιθυμούν να «ξεπλύνουν» χρήμα, να εμπορευτούν παράνομα αγαθά κλπ, με αποτέλεσμα οι αρχές παγκοσμίως να επιζητούν ρύθμιση του κλάδου.

Διαβάστε: «Εξαφανίστηκαν» από την αγορά πάνω από 800 ψηφιακά νομίσματα, απέτυχαν οι ICOs

Οι απατεώνες εξαπατούν τα θύματα δημιουργώντας ένα λογαριασμό διαπραγμάτευσης και ζητούν προσωπικές πληροφορίες, όπως λεπτομέρειες σχετικά με την πιστωτική κάρτα και την άδεια οδήγησης, πριν κλέψουν τα κεφάλαια που καταθέτουν στο λογαριασμό.

Διαβάστε: Οι μεγαλύτερες κλοπές ψηφιακών νομισμάτων από χάκερς

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα θύματα συνειδητοποίησαν ότι είχαν εξαπατηθεί μόνο όταν απενεργοποιήθηκε ο ιστότοπος και δεν υπήρχε τρόπος επικοινωνίας με τους υπόπτους, ανέφερε η αστυνομία.

Διαβάστε: Symantec: Εκτόξευση των κυβερνο-επιθέσεων με στόχο το «mining» κρυπτονομισμάτων, το 2017

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης