Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε πιο αδύναμη θέση οι ΗΠΑ απέναντι στη Β. Κορέα - Ο κομβικός ρόλος Ρωσίας και Κίνας

Σε πιο αδύναμη θέση οι ΗΠΑ απέναντι στη Β. Κορέα - Ο κομβικός ρόλος Ρωσίας και Κίνας
Κίνα και Ρωσία περιόρισαν την πίεση μέσω κυρώσεων στη Βόρεια Κορέα
Αλλαγή συσχετισμών φαίνεται ότι σημειώνεται μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας, με τις Ρωσία και Κίνα να παίζουν κομβικό ρόλο στις νέες εξελίξεις.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μετά τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, με τον βορειοκορεάτη ομόλογο του, Kim Yong Un, οι ΗΠΑ ακύρωσαν τις στρατιωτικές ασκήσεις με τη Νότια Κορέα ενώ Κίνα και Ρωσία έχουν περιορίσει την πίεση τους στη Βόρεια Κορέα.
«Είμαστε σε χειρότερη θέση από ό,τι ήμασταν όταν πραγματοποιήθηκε η συνάντηση διότι στο μεταξύ Κίνα και Ρωσία περιόρισαν την πίεση μέσω κυρώσεων στη Βόρεια Κορέα.
Επίσης ακυρώσαμε μονομερώς τις στρατιωτικές ασκήσεις με τη Νότια Κορέα» δήλωσε στο CNBC ο Sean King της Park Strategies.
Ακόμα και κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Ιουνίου -σύμφωνα με τον King- και οι δύο πλευρές φαίνεται ότι είχαν παρανοήσει ως προς το με τι συμφωνούσε η άλλη πλευρά.
«O Trump νομίζει ότι ο Kim είπε ότι θα σταματήσει τις πυρηνικές δοκιμές και στη συνέχεια θα κινηθούμε προς μια ειρηνευτική συμφωνία.
Αλλά στο μυαλό του Kim, πρώτα θα μπει ένα τέλος στη συμμαχία ΗΠΑ-Νότιας Κορέας και στη συνέχεια ίσως σταματήσει τις πυρηνικές δοκιμές» δήλωσε ο King.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ότι το πρόβλημα οφειλόταν εν μέρει στη διαφορά απόψεων σχετικά με τη στρατηγική εντός του Λευκού Οίκου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης