Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για διπρόσωπη πολιτική κατηγορεί η Βόρεια Κορέα τις ΗΠΑ, λόγω της μη επίσκεψης Pompeo

Για διπρόσωπη πολιτική κατηγορεί η Βόρεια Κορέα τις ΗΠΑ, λόγω της μη επίσκεψης Pompeo
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών έχει πιέσει τη Βόρεια Κορέα για απτές αποδείξεις στην κατεύθυνση εγκατάλειψης των πυρηνικών της φιλοδοξιών
Για διπρόσωπη πολιτική και εγκληματική συνομωσία κατηγορεί η Βόρεια Κορέα τις ΗΠΑ με αφορμή την ακύρωση της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών Mike Pompeo στη χώρα.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έχει πιέσει την Πιονγκιάνγκ για απτές αποδείξεις στην κατεύθυνση εγκατάλειψης των πυρηνικών της φιλοδοξιών.
Από την πλευρά της η Βόρεια Κορέα ζητά από τις ΗΠΑ να προχωρήσουν πρώτες αυτές σε παραχωρήσεις.    
Η εφημερίδα Rodong Sinmun της Βόρειας Κορέας ανέφερε, πως οι ειδικές μονάδες του αμερικανικού στρατού που εδρεύουν στην Ιαπωνία, πραγματοποίησαν άσκηση με στόχο τη  «διείσδυση στην Πιονγκγιάνγκ».
«Τέτοιες πράξεις αποδεικνύουν ότι οι ΗΠΑ προετοιμάζονται  να εξαπολύσουν έναν πόλεμο εναντίον της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και διαπράττουν ένα έγκλημα που αξίζει τιμωρία σε περίπτωση που αποτύχουν στο σενάριο της άδικης αποπυρηνικοποίησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας», αναφέρει χαρακτηριστικά.  
Να σημειωθεί ότι, οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα δύο μέρη που ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2018 στη Σιγκαπούρη με την ιστορική συνάντηση του Donald Trump με τον Kim Jong Un δείχνουν να έχουν τελματώσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης