Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spiegel: Αμερικανική νεοναζιστική οργάνωση προσπαθεί να παρεισφρήσει στη Γερμανία

Spiegel: Αμερικανική νεοναζιστική οργάνωση προσπαθεί να παρεισφρήσει στη Γερμανία
Η AWD είναι από τις πιο βίαιες ομάδες της άκρας δεξιάς στις ΗΠΑ ενώ υποστηρικτές της κατηγορούνται για πέντε δολοφονίες 
Παράρτημα στη Γερμανία σχεδιάζουν να δημιουργήσουν αμερικανοί νεοναζί σύμφωνα με το γερμανικό Spiegel.
Πρόκειται για την νεοναζιστικη οργάνωση «Πυρηνική Ταξιαρχία» που δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ με το γερμανικό όνομα "Atomwaffen " (AWD) και στόχο να ενεργήσει «με βία ακόμη και με δολοφονίες» αναφέρει χαρακτηριστικά το γερμανικό περιοδικό επικαλούμενο εσωτερικό έγγραφο της νέοναζιστικης οργάνωσης που γράφει οτι «Θα επαναφέρουμε τους άνδρες που ασκούν βία, τη βία της υψηλότερης δυνατής ποιότητας».
Σύμφωνα με τους New York Times , η AWD είναι από τις πιο βίαιες ομάδες της άκρας δεξιάς , μια αποκεντρωμένη οργάνωση, για την οποία πολλά ακόμα παραμένουν άγνωστα.
Οι υποστηρικτές της AWD στις ΗΠΑ κατηγορούνται για πέντε δολοφονίες ενώ τουλάχιστον ένας Γερμανός οπαδός της λέγεται ότι συμμετείχε σε «στρατόπεδο μίσους» στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Spiegel.
«Η Ακροδεξιά εξτρεμιστική ομάδα ελπίζει να χρησιμοποιήσει τρομοκρατική βία για να οδηγήσει στην κατάρρευση αυτού που αποκαλούμε "Σύστημα", την κυβέρνηση και τους θεσμούς που οργανώνουν την κοινωνία. Συγκροτήθηκε σε ένα ηλεκτρονικό φόρουμ, Iron Curve, που σήμερα είναι αδρανές και είναι οργανωμένο σε ξεχωριστούς πυρήνες που περιλαμβάνουν μια χούφτα μέλη» αναφέρει το δημοσίευμα.
Οι ερευνητές διαφωνούν σχετικά με το πόσο μεγάλη είναι η ομάδα. Ο Kogan Hanks, αναλυτής πληροφοριών στο Κέντρο Φτώχειας του Νότου, στην έκθεση του με τίτλο ProPublica, γράφει οτι η Ακροδεξιά αυτή ομάδα είχε περίπου 80 μέλη. Όμως η Carla Hill, ερευνήτρια της Anti-Defamation League, δήλωσε ότι δεν έχει αποδείξεις ότι η AWD έχει πολλά μέλη. Εκτίμησε ότι αποτελείται από 24 έως 36 μέλη που συμμετέχουν ενεργά σε ασκήσεις με όπλα σε στρατόπεδα μίσους που λειτουργεί η ομάδα.
Τον Ιούλιο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απάντησε σε ερώτηση του κόμματος της Αριστεράς ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η τρομοκρατική οργάνωση AWD δρα στη Γερμανία. Η Die Linke ανέφερε στην ερώτηση της ότι στις αρχές Ιουνίου σε μια ιστοσελίδα στις ΗΠΑ προβλήθηκε βίντεο με τον τίτλο "AWD Germany". Το βίντεο αρχίζει με τις λέξεις «ο Εθνικο-σοσιαλισμός είναι ζωντανός».
Σύμφωνα με πληροφορίες του κέντρου για τη φτώχεια (SPLC), μιας αμερικανικής οργάνωσης που παρέχει νομική βοήθεια και πληροφορίες σχετικά με την προστασία των μειονοτήτων, η AWD πιθανότατα συγκροτήθηκε μεταξύ του 2012 και του 2015 στη Φλόριντα.
Το SPLC παραθέτει δήλωση του Branton Klint Rachel ενός καταδικασθέντος νεοναζί που λέει ότι η ομάδα διοργανώνει στρατιωτική εκπαίδευση με πυροβόλα όπλα για τα μέλη της. Στόχος τους είναι η αποσταθεροποίηση του κράτους και της κοινωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης