Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Οι θηριωδίες που διαπράχθηκαν κατά των Αρμενίων δεν πρέπει και δεν θα ξεχαστούν

Merkel: Οι θηριωδίες που διαπράχθηκαν κατά των Αρμενίων δεν πρέπει και δεν θα ξεχαστούν
Η γερμανίδα καγκελάριος απέφυγε να χρησιμοποιήσει τον όρο «γενοκτονία» στις δηλώσεις της, θέλοντας να αποφύγει μια ένταση με την Τουρκία
Στη σφαγή των περίπου 1,5 εκατ. Αρμενίων το 1915 αναφέρθηκε η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, κατά τη σημερινή (24/8/2018) της συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας στο Γερεβάν, τονίζοντας ότι οι θηριωδίες που διαπράχθηκαν κατά των Αρμενίων δεν πρέπει και δεν θα ξεχασθούν.
Σημειώνεται ότι η Merkel απέφυγε να χρησιμοποιήσει τον όρο «γενοκτονία» στις δηλώσεις της, θέλοντας να αποφύγει μια πιθανή επανάληψη των εντάσεων που είχαν ξεσπάσει με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan, όταν το 2016 η γερμανική βουλή καθιέρωσε επίσημα τον όρο γενοκτονία για την σφαγή των Αρμενίων.
Η Merkel χαρακτήρισε την τελετή μνήμης το 2016 στη γερμανική βουλή ένα «σημαντικό βήμα στην κουλτούρα της μνήμης», ξεκαθαρίζοντας, όμως, ότι η γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε ήταν «μια πολιτική - όχι νομική - ταξινόμηση».
«Καταλαβαίνουμε το μέγεθος των αγριοτήτων που διαπράχθηκαν κατά εκατοντάδων χιλιάδων Αρμενίων.
Αυτή η δυστυχία δεν πρέπει και δεν θα ξεχαστεί», δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος η οποία πραγματοποιεί περιοδεία στις χώρες του νότιου Καύκασου.
Η Merkel νωρίτερα επισκέφθηκε τη Γεωργία, ενώ σήμερα το βράδυ θα μεταβεί στο Αζερμπαϊτζάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης