Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές, μετά το τέλος των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ - Κίνας - Πιέσεις στα ιταλικά ομόλογα

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές, μετά το τέλος των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ - Κίνας - Πιέσεις στα ιταλικά ομόλογα
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,05% υψηλότερα, στις 383,56 μονάδες
Με ήπια άνοδο έκλεισαν σήμερα (24/8/2018) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, μετά το τέλος των νέων εμπορικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, ενώ οι επενδυτές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στο ετήσιο τραπεζικό συμπόσιο του Jackson Hole.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,05% υψηλότερα, στις 383,56 μονάδες.


Ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 0,23% στις 12.394,52 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,19% κι έκλεισε στις 7.577,49 μονάδες, ενώ στις 5.432,50 μονάδες έκλεισε ο CAC 40 στο Παρίσι, με άνοδο 0,24%.




Στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 0,65% στις 20.741,96 μονάδες, ενώ στη Μαδρίτη ο IBEX 35 κατέγραψε άνοδο 0,23% στις 9.589,50 μονάδες.
Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί εν μέσω των επίμονων εμπορικών ανησυχιών, αφού οι νέες διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας φαίνεται ότι ολοκληρώθηκαν χωρίς να σημειωθεί καμία πρόοδος, την ίδια μάλιστα ημέρα κατά την οποία τέθηκαν σε εφαρμογή νέοι δασμοί.
Η Κίνα απηύθυνε σήμερα έκκληση προς τις ΗΠΑ να σταματήσουν να επιδεικνύουν ηγεμονική συμπεριφορά, στον απόηχο των ατελέσφορων εμπορικών συνομιλιών μεταξύ των δύο χωρών.
Στο επίκεντρο της προσοχής βρέθηκε και η ομιλία του προέδρου της Fed, Jerome Powell, ο οποίος υπερασπίστηκε τις σταδιακές αυξήσεις των επιτοκίων, μιλώντας κατά την έναρξη του ετήσιου συνεδρίου των κεντρικών τραπεζιτών στο Jackson Hole.
Εν τω μεταξύ, νέες πιέσεις δέχτηκαν σήμερα τα ιταλικά ομόλογα, καθώς η πτώση που σημείωσαν οι αποδόσεις μετά την είδηση ότι οι ΗΠΑ προτίθενται να βοηθήσουν την Ιταλία στη χρηματοδότηση του δημόσιου χρέους της, αποδείχτηκε προσωρινή.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας είχε διολισθήσει στο 3,08% νωρίτερα σήμερα, στον απόηχο δημοσιεύματος της «Corriere della Sera», που ανέφερε ότι ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, εξέφρασε στον ιταλό πρωθυπουργό, Mario Conte, την πρόθεση των ΗΠΑ να βοηθήσουν την Ιταλία στη χρηματοδότηση του δημόσιου χρέους της για το ερχόμενο έτος.
Ωστόσο, αργότερα το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου ανήλθε στο 3,14%.
Εν τω μεταξύ, το κλίμα επηρεάζει αρνητικά και ο «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Ιταλία και στην ΕΕ σχετικά με το μεταναστευτικό.
Οι σημερινές προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης σχετικά με την κατανομή των μεταναστών που παραμένουν σε ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής στη Σικελία, αποδείχθηκαν άκαρπες.
Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Luigi Di Maio, είχε προειδοποιήσει νωρίτερα ότι η Ιταλία θα ακολουθήσει «σκληρή γραμμή» με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επαναλαμβάνοντας την απειλή να αναστείλει τη χρηματοδότηση προς την ΕΕ εξαιτίας της υπόθεσης αυτής.
Η Κομισιόν «απάντησε» στις δηλώσεις του Di Maio, τονίζοντας ότι θα ακολουθήσει τους κανόνες που διέπουν το μεταναστευτικό και δεν θα υποκύψει στις ιταλικές απειλές για την κατανομή μεταναστών που παραμένουν στη Σικελία.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, οριακή επιτάχυνση σημείωσε η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2018, με τα στοιχεία να επιβεβαιώνουν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της Γερμανίας διαμορφώθηκε στο 0,5% σε σύγκριση με το 0,4% του πρώτου τριμήνου του 2018, με τα στοιχεία να αποδεικνύονται καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν το ΑΕΠ της χώρας να παραμείνει αμετάβλητο.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης