Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μετριάζεται η άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων μετά την ομιλία Powell - Στο 2,82% το 10ετές

ΗΠΑ: Μετριάζεται η άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων μετά την ομιλία Powell - Στο 2,82% το 10ετές
O πρόεδρος της Fed δεσμεύτηκε ότι θα κάνει «ό,τι χρειαστεί» εάν ο πληθωρισμός αποσταθεροποιηθεί
Ανοδικά κινούνται σήμερα (24/8/2018) οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, με την άνοδό τους να μετριάζεται, ωστόσο, μετά την ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Jerome Powell, στο ετήσιο συνέδριο των κεντρικών τραπεζιτών στο Jackson Hole, όπου υπερασπίστηκε τις σταδιακές αυξήσεις των επιτοκίων.
Η Fed αντιμετωπίζει «δύο κινδύνους: είτε να προχωρήσει ταχύτερα του αναγκαίου στη χαλάρωση ή στην επέκταση της νομισματικής της πολιτικής ή να κινηθεί πολύ αργά και να κινδυνεύσει να προκαλέσει αποσταθεροποίηση της οικονομίας και υπερθέρμανση», εκτίμησε ο Powell.
Ενώ πρόσθεσε πως «θεωρώ ότι η σταδιακή αύξηση των επιτοκίων είναι η κατάλληλη προκειμένου να αποφύγουμε τους παραπάνω κινδύνους».
«Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κίνδυνος ισχυρής αύξησης του πληθωρισμού άνω του στόχου του 2% που έχει θέσει η Fed, αλλά ούτε και κίνδυνος υπερθέρμανσης της οικονομίας». υπογράμμισε ο Powell.
Περί τις 17:45, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ σημειώνει άνοδο 0,9 μονάδων βάσης, στο 2,83%.


Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου ενισχύεται κατά 1,7 μ.β. στο 2,62%, ενώ του 30ετούς σημειώνει άνοδο 0,5 μ.β. στο 2,97%.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Fed δεσμεύτηκε ότι θα κάνει «ό,τι χρειαστεί» εάν ο πληθωρισμός αποσταθεροποιηθεί, με τη δήλωσή του αυτή να οδηγεί το δολάριο σε περαιτέρω υποχώρηση, με τον δείκτη δολαρίου να υποχωρεί 0,5% στις 95,11 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης