Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές στον απόηχο των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,18% ο Shanghai Composite

tags :
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές στον απόηχο των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,18% ο Shanghai Composite
Ο δείκτης SZSE Component στην Κίνα έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,19% στις 8.485,36 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν την εβδομάδα οι αγορές της Ασίας, διατηρώντας τη σχετική τάση των προηγούμενων ημερών, καθώς οι συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας για το εμπόριο ολοκληρώθηκαν χωρίς να σημειωθεί κάποια σημαντική πρόοδος.
Ειδικότερα, ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα έκλεισε κέρδη της τάξεως του +0,18% στις 2.729,43 μονάδες, ενώ αντίθετα ο δείκτης SZSE Component υποχώρησε κατά -0,19% στις 8.485,36 μονάδες.
Οι κλάδοι επικοινωνίας, τροφίμων και ποτών σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες, ενώ ο τομέας χάλυβα και οικοδομικών υλικών σημείωσε άνοδο.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,55% στις 27.636,50 μονάδες, καθώς η μετοχή της AIA υποχωρεί κατά -2,13% παρά την αύξηση της τάξεως του +14% που σημειώθηκε στα κέρδη της για το πρώτο εξάμηνο του 2018.
Αντίθετα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,85% στις 22.601,77 μονάδες, δεχόμενος ώθηση από την ανάκαμψη του δολαρίου έναντι του γεν Ιαπωνίας, ενώ η μετοχή της φαρμακευτικής εταιρείας Eisai ενισχύθηκε κατά +2,73%.
Περαιτέρω άνοδο σημείωσαν οι τιμές καταναλωτή στην Ιαπωνία για τον Ιούλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, με τα στοιχεία ωστόσο να μην επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 0,9% σε ετήσια βάση, έναντι ετήσιας ανόδου 0,7% τον Ιούνιο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν μεγαλύτερη ετήσια άνοδο στο 1%.
Παράλληλα, ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή, από τον οποίο εξαιρούνται οι ευμετάβητες τιμές των τροφίμων, σημείωσε ετήσια άνοδο της τάξεως του 0,8%, παραμένοντας αμετάβλητος σε σύσκριση με τον προηγούμενο μήνα, αλλά χαμηλότερα σε σχέση με το 0,9% που ανέμεναν οι αναλυτές.
Σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2018, ο συνολικός πληθωρισμός της Ιαπωνίας ενισχύθηκε κατά 0,3%, ενώ ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε άνοδο κατά 0,1%.
Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε με οριακή άνοδο της τάξεως του +0,05% στις 6.247,30 μονάδες, στον απόηχο της απομάκρυνσης του Malcolm Turnbull από τη θέση του πρωθυπουργού και της αντικατάστασής του από τον μέχρι πρότινως υπουργό Οικονομικών Scott Morrison.
Ο δείκτης KOPSI στη Νότια Κορέα ενισχύθηκε κατά +0,46% στις 2.293,21 μονάδες, παρά την πτώση της τάξεως του -0,11% που σημειώθηκε στη μετοχή της Samsung, ενώ αντίθετα ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν υποχώρησε κατά -0,50% στις 10.809,35 μονάδες.
Άνοδο σημειώνει το πετρέλαιο κατά την ολοκλήρωση της εβδομάδας, καθώς οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρους του Ιράν αναμένεται να αφαιρέσουν έναν σημαντικό όγκο αργού από την αγορά, με τους επενδυτές ωστόσο να παραμένουν προβληματισμένοι και για τις επιπτώσεις των εμπορικών εντάσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου.
Ειδικότερα, το Brent ενισχύεται κατά +0,56% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 75,15 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,66% στα 68,28 δολ. ανά βαρέλι.
Το Ιράν αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο παραγωγό εντός του ΟΠΕΚ, καθώς το 2018 εξήγαγε περίπου 2,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως, γεγονός που αποτελούσε το 2,5% της συνολική κατανάλωσης παγκοσμίως.
Σύμφωνα με την εταιρεία παροχής συμβουλών ενέργειας FGE, μέχρι τα μέσα του 2019 η παραγωγή του Ιράν θα έχει υποχωρήσει κάτω από τα 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως, εξαιτίας των αμερικανικών κυρώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης