Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Elon Musk προσλαμβάνει τη Morgan Stanley για την απόσυρση της Tesla από τη Wall Street

Ο Elon Musk προσλαμβάνει τη Morgan Stanley για την απόσυρση της Tesla από τη Wall Street
Σύμβουλος της Tesla η Morgan Stanley, στον δρόμο της εξόδου από τη Wall Street 
Τη Morgan Stanley προσέλαβε για τη διαδικασία εξόδου από τις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης ο επικεφαλής της Tesla, Elon Musk, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Στις 21 Αυγούστου 2018 γνωστοποιήθηκε πως η Morgan Stanley βάζει τέλος στις συστάσεις και τι σχετικές εκθέσεις για την Tesla, λίγες ημέρες αφότου αποφασίστηκε το ίδιο από τη Goldman Sachs.
Η Goldman Sachs, επισημαίνεται, είχε επικαλεστεί το γεγονός ότι «παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες» στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία και, ως εκ τούτου, δεν γίνεται να προσφέρει συστάσεις για τη μετοχή.
Ωστόσο, η Morgan Stanley τότε δεν σχολίασε καθόλου, με την κίνηση να εξηγείται σήμερα.
Η τελευταία σύσταση για τη μετοχή της Tesla ήταν «buy», με τιμή-στόχο στα 379 δολάρια.

Αποτέλεσμα εικόνας για elon musk

Στις 21:30, η μετοχή διαπραγματεύεται –στη Νέα Υόρκη– στα 322 δολάρια (+0,1%), με την κεφαλαιοποίηση να ανέρχεται σε 54,9 δισ. δολάρια
Το ιστορικό υψηλό, το οποίο επετεύχθη τον Ιούνιο του περασμένου έτους, ξεπερνά τα 360 δολάρια.
Στις 20 Αυγούστου, η JPMorgan προχώρησε σε μαζική περικοπή της τιμής στόχους (12μήνου) για τη μετοχή της Tesla, «βλέποντας» πλέον υποχώρηση στα 195 δολάρια (σύσταση: sell)!
Να σημειωθεί ότι η προηγούμενη εκτίμηση έκανε λόγο για 308 δολάρια.
Ο Elon Musk έχει εκφράσει την επιθυμία να αποσύρει την εταιρεία από το χρηματιστήριο στα 420 δολάρια.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Elon Musk έλαβε κάλεσμα για κατάθεση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ειδικότερα, η SEC (Securities and Exchange Commission) απέστειλε κάλεσμα στον ιδρυτή της Tesla να καταθέσει για το σχέδιο για απόσυρση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας από τη Wall Street.
Ο Elon Musk υποστήριξε μέσα στον μήνα πως το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας έχει εκφράσει τη στήριξη του για χρηματοδότηση σχεδίου αποχώρησης της Tesla από τις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης.
Στις 7 Αυγούστου, ο επικεφαλής της αμερικανικής εταιρείας εξέφρασε τη σκέψη του να αποσύρει την Tesla από τη Wall Street με τιμή στα 420 δολάρια ανά μετοχή, προκαλώντας επενδυτικό αμόκ.
Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ζημίες υψηλότερες των εκτιμήσεων των αναλυτών για το β’ τρίμηνο του 2018, με τον κύκλο εργασιών της, όμως, να κατορθώνει να ξεπεράσει έστω και οριακά τις προβλέψεις.
Οι ζημίες της εταιρείας έφθασαν τα 3,06 δολάρια ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα διαμορφώνονταν στα 2,92 δολάρια ανά μετοχή.
Ο κύκλος εργασιών άγγιξε τα 4 δισ. δολάρια, με τους αναλυτές να προβλέπουν ότι θα έφθανε στα 3,96 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης