Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν έχουν ληφθεί ακόμα αποφάσεις για τον επόμενο πρόεδρο της ΕΚΤ τονίζει η Merkel

Δεν έχουν ληφθεί ακόμα αποφάσεις για τον επόμενο πρόεδρο της ΕΚΤ τονίζει η Merkel
Οι συζητήσεις για τις κορυφαίες ευρωπαϊκές θέσεις εργασίας, που αναμένεται να καλυφθούν το επόμενο έτος, μόλις ξεκίνησαν, δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος
Δεν έχει αποφασίσει ακόμη σχετικά με το ποιον θα ήθελε να είναι ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), δήλωσε σήμερα (23/8/2018) η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, προσθέτοντας ότι μόλις ξεκίνησαν οι συζητήσεις για τις κορυφαίες ευρωπαϊκές θέσεις εργασίας, που αναμένεται να καλυφθούν το επόμενο έτος.
«Οι συζητήσεις σχετικά με τις προσωπικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν σε συνδυασμό με τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αρχίζουν να πραγματοποιούνται σιγά-σιγά», δήλωσε η Merkel σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στη Γεωργία.
«Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν ληφθεί καθόλου αποφάσεις και η θέση του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πρόκειται να πληρωθεί πολύ αργότερα, οπότε δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τις όποιες επιθυμίες έχω.
Αντ’ αυτού, θα περιμένουμε τις εξελίξεις και στη συνέχεια θα δούμε πώς θα εξελιχθούν οι γερμανικές θέσεις», πρόσθεσε η γερμανίδα καγκελάριος.
Χθεσινό (22/8) δημοσίευμα της «Handelsblatt» ανέφερε ότι η Merkel επικεντρώνεται στο να διασφαλίσει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έναν Γερμανό υποψήφιο και όχι να στηρίξει τον επικεφαλής της Bundesbank, Jens Weidmann, για να διαδεχθεί τον Mario Draghi στο «τιμόνι» της ΕΚΤ.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όχι η ΕΚΤ είναι η κορυφαία προτεραιότητα της Merkel», δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης