Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το κρατικό fund της Σαουδικής Αραβίας δεν θα προχωρήσει στην εξαγορά της Tesla

Το κρατικό fund της Σαουδικής Αραβίας δεν θα προχωρήσει στην εξαγορά της Tesla
Οι επενδυτές και οι αναλυτές θεωρούσαν  τo PIF φυσικό εταίρο χρηματοδότησης της Tesla
Διαψεύδει το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, (PIF) το μεγαλύτερο στον κόσμο τα δημοσιεύματα περί επικείμενης εξαγοράς της Tesla, της γνωστής εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Elon Musk.
Σε αποκλειστικό του δημοσίευμα το Reuters, επικαλούμενο δύο πηγές σχετικές με το θέμα, αναφέρει ότι, παρά την εξαγορά μειοψηφικού ποσοστού της εταιρείας το 2018, το επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας δεν θα προβεί στο deal ύψους 72 δισ. δολαρίων για την απόκτηση της Tesla.        
Ο 47χρονος επενδυτής και μηχανικός Elon Musk εξέπληξε τους πάντες την Τρίτη (7/8) όταν αποκάλυψε την πρόθεσή του να αποσύρει τις μετοχές της εταιρείας από το χρηματιστήριο έναντι 420 δολαρίων  ανά μετοχή, γράφοντας μάλιστα πως η χρηματοδότηση της Tesla είναι εξασφαλισμένη.  
Οι επενδυτές και οι αναλυτές θεωρούσαν  τo PIF φυσικό εταίρο χρηματοδότησης.
Πέρα από την αγορά ποσοστού 5% στο Tesla, το ταμείο κρατικών επενδύσεων έχει διαθέσει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Ταμείο Vision της SoftBank Group  για πέντε χρόνια.
Το PIF διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία άνω των 250 δισεκ. δολαρίων, ενώ διοικείται από τον πρίγκηπα Mohammed bin Salman.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης