Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η βιομηχανία του Χονγκ Κονγκ είναι η «παράπλευρη απώλεια» του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ - Κίνας

Η βιομηχανία του Χονγκ Κονγκ είναι η «παράπλευρη απώλεια» του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ - Κίνας
Οι βιομήχανοι του Χονγκ Κονγκ παράγουν ένα ευρύ φάσμα προϊόντων στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένων των παιχνιδιών, των επίπλων, των ρούχων και των ρολογιών αλλά και των ειδών υψηλής τεχνολογίας
Οι βιομηχανίες του Χονγκ Κονγκ που δραστηριοποιούνται στην ηπειρωτική Κίνα ανησυχούν όλο και περισσότερο για τον κλιμακούμενο εμπορικό πόλεμο Ουάσινγκτον-Πεκίνου, σύμφωνα με ένα εκτελεστικό μέλος της ένωσης βιομηχάνων.
Το λιμάνι του Χονγκ Κονγκ απεικονίζει το ρόλο του ως παγκόσμιου χρηματοοικονομικού κόμβου, αλλά πριν από δεκαετίες έμοιαζε με ένα τεράστιο εργοστάσιο, καθιστώντας το ως μία από τις τέσσερις «ασιατικές τίγρεις»μαζί με τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Κορέα και την Ταϊβάν.
Ωστόσο πολλοί επιχειρηματίες δελεάστηκαν από το οικονομικό άνοιγμα της ηπειρωτικής Κίνας και εκμεταλλευόμενοι το χαμηλό κόστος παραγωγής μετέφεραν εκεί τις δραστηριότητές τους.
Ο Raymond Young, Διευθύνων Σύμβουλος της Ένωσης Κινέζων βιομηχάνων του Χονγκ Κονγκ, δήλωσε ότι πάνω από το 95% των περίπου 3.000 μελών του έχουν εργοστασιακές δραστηριότητες στην ηπειρωτική χώρα.
Αρχικά, τα μέλη δεν ανησυχούσαν για τον εμπορικό πόλεμο, δήλωσε στο CNBC, «αλλά τώρα πολλοί εκφράζουν  ανησυχίες, ειδικά για την αβεβαιότητα που αντιμετωπίζουν».
Ο Young, πρώην γενικός διευθυντής εμπορίου και βιομηχανίας στην κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ, εκτιμά ότι περίπου το 25% ανησυχεί για τη γεωπολιτική έκρηξη μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.
Οι βιομήχανοι του Χονγκ Κονγκ παράγουν ένα ευρύ φάσμα προϊόντων στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένων των παιχνιδιών, των επίπλων, των ρούχων και των ρολογιών αλλά και των ειδών υψηλής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων μηχανημάτων που υπόκεινται στους αμερικανικούς δασμούς.
Αν και  η μεγάλη πλειοψηφία των βιομηχανιών του Χονγκ Κονγκ στην Κίνα δεν εξάγουν στις ΗΠΑ, μπορεί να επηρεαστούν με άλλους τρόπους.
«Λόγω της αντιμονοπωλιακών κανονισμών της Κίνας, μερικές από τις βιομηχανίες μας εισάγουν εξαρτήματα από τις ΗΠΑ και με αυτόν τον τρόπο επηρεάζονται επίσης», ανέφερε.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης