Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Κατά 1,9% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας το β΄ 3μηνο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Ιαπωνία: Κατά 1,9% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας το β΄ 3μηνο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Οι αναλτυτές ανέμεναν επέκταση του ΑΕΠ της Ιαπωνίας κατά 1,3% για το β΄ 3μηνο του 2018
Σε θετικό έδαφος επέστρεψε η ανάπτυξη της οικονομίας της Ιαπωνίας για το δεύτερο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (10/8) στοιχεία της κυβέρνησης, με τους οικονομολόγους να εκτιμούν ότι η επέκταση θα συνεχιστεί, παρά τις πρόσφατες εμπορικές εντάσεις με τις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίας επεκτάθηκε με ρυθμό 1,9%, δεχόμενο ώθηση από την ιδιωτική κατανάλωση, τις ενισχυμένες επενδυτικές δαπάνες και τη σταθερή ζήτηση από το εξωτερικό.
Παράλληλα, τα στοιχεία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν το ΑΕΠ της Ιαπωνίας να επεκταθεί κατά 1,3%.
Σημειώνεται ότι το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, η οικονομία της Ιαπωνίας συρρικνώθηκε κατά 0,9% δίνοντας τέλος στο μεγαλύτερο σερί επέκτασης των τελευταίων 28 ετών.
Η επιστροφή της ιαπνωικής οικονομίας στην ανάπτυξη αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στον πρωθυπουργό της χώρας, Shinzo Abe, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του κυβερνώντος κόμματος κατά τον ερχόμενο μήνα.
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας έχει χαρακτηρίσει την άνοδο του ΑΕΠ της χώρας ως ένα από τα μεγαλύτερα κατορθώματά του από τότε που ανέλαβε την ηγεσία, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα είναι ο Abe θα κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές, γεγονός που θα του επιτρέψε να παραμείνει πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης