Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Δεν έχουμε την παραμικρή ανάμειξη στην απόπειρα δολοφονίας του προέδρου της Βενεζουέλας

ΗΠΑ: Δεν έχουμε την παραμικρή ανάμειξη στην απόπειρα δολοφονίας του προέδρου της Βενεζουέλας
Οι ΗΠΑ υπαινίσσονται πως η ίδια η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από την επίθεση κατά του Maduro
Διαψεύδουν κατηγορηματικά οι ΗΠΑ τις εικασίες, πως βρίσκονται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του προέδρου της Βενεζουέλας Nicolas Maduro με drones κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης τα ξημερώματα της Κυριακής (5/8/2018, ώρα Ελλάδας).
«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω, πως δεν υπάρχει καμία συμμετοχή της κυβέρνησης των ΗΠΑ σε αυτό το γεγονός», δήλωσε σε συνέντευξή του  στο «Fox News» ο John Bolton, σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας.
Μάλιστα ο Bolton εξέφρασε την άποψη, πως η ίδια η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από την επίθεση.
Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του προέδρου Donald Trump, άφησε να εννοηθεί, πως το γεγονός αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει πρόσχημα για κινήσεις από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας.
Κάλεσε δε το Καράκας, εάν έχει σοβαρές πληροφορίες για αμερικανική ανάμιξη να τις παρουσιάσει ενώ τόνισε, πως δεν υπάρχουν Αμερικανοί τραυματίες από τις εκρήξεις, όπως αναφέρει το Reuters.  
Ο Maduro συχνά κατηγορεί τις ΗΠΑ, οι οποίες επέβαλαν κυρώσεις εναντίον αξιωματούχων της κυβέρνησής του, για «συνωμοσία» και κατηγορεί τους Αμερικανούς πολιτικούς για την υποκίνηση σχεδίων με στόχο την ανατροπή του και τον τερματισμό σχεδόν δύο δεκαετιών σοσιαλισμού στη Βενεζουέλα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης