Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Welle: Ίδρυση νέας αριστερής συμμαχίας στη Γερμανία - Στις 4/9 θα παρουσιαστεί επίσημα στο Βερολίνο

Deutsche Welle: Ίδρυση νέας αριστερής συμμαχίας στη Γερμανία - Στις 4/9 θα παρουσιαστεί επίσημα στο Βερολίνο
Να ενώσει αριστερές δυνάμεις ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό θέλει η πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος της Αριστεράς Sahra Wagenknecht
Συγκεκριμένη μορφή, τουλάχιστον στο διαδίκτυο, παίρνει από σήμερα η ίδρυση της αριστερής συμμαχίας στη Γερμανία που είχε ανακοινωθεί προ πολλού, καθώς από το μεσημέρι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν τα στοιχεία τους στην ιστοσελίδα του νέου κινήματος που φέρει το όνομα «Ξεσηκωθείτε» (Aufstehen), όπως γράφει δημοσίευμα της Deutche Welle.
Μάλιστα, η Deutche Welle, επικαλούμενη το περιοδικό Spiegel, αναφέρει ότι στις 4 Σεπτεμβρίου η πρωτοβουλία που ξεκίνησε η πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος της Αριστεράς Sahra Wagenknecht θα παρουσιαστεί επίσημα στο Βερολίνο.
Σύμφωνα με τη Deutche Welle , στόχος του κινήματος είναι, σύμφωνα με παλιότερη δήλωσή της,  να προσεγγίσει όλους εκείνους τους πολίτες που έχουν αποτραβηχτεί από τα κοινωνικά δρώμενα επειδή αισθάνονται «απογοητευμένοι» από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική των κομμάτων που έχουν κυβερνήσει ή βρίσκονται στην κυβέρνηση.
Το νέο αριστερό κίνημα θα πρέπει να αναδειχθεί σύμφωνα με τη δημοφιλή αριστερή πολιτικό σε εκφραστή του θυμού πολλών ανθρώπων για την κοινωνική αδικία που επικρατεί στη Γερμανία.
Πρότυπο της πρωτοβουλίας είναι ο αριστερός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Bernie Sanders και η συμμαχία νέων σοσιαλιστών «Momentum» στη Μεγάλη Βρετανία.
Απώτερος στόχος του κινήματος, γράφει η Deutche Welle , είναι ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης των Σοσιαλδημοκρατών, της Αριστεράς και των Πρασίνων.
 
Υποχωρεί εν μέρει η αρχική κριτική - Μυστικά τα ονόματα των ιδρυτικών μελών

Μυστικά κρατούνται προς το παρόν τα ονόματα των ιδρυτικών μελών του κινήματος, τα οποία εκτιμάται ότι θα προέρχονται κυρίως από τον χώρο της πολιτικής και του πολιτισμού, γράφει η Deutche Welle.
Αναφορικά με τους πολιτικούς σημειώνεται πως οπωσδήποτε δεν πρόκειται να είναι στο ξεκίνημα άτομα της πρώτης γραμμής, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους.
Πάντως, στην αρχή ακόμη και στο ίδιο της το κόμμα το εγχείρημα της Sahra Wagenknecht αντιμετωπιζόταν από πάρα πολλούς αρνητικά, όμως ορισμένοι από αυτούς σκέφτονται τώρα να συμμετέχουν στην κίνηση, όπως ο συμπρόεδρος της ΚΟ του αριστερού κόμματος στη γερμανική βουλή Dietmar Bartsch.
Ο ίδιος εκφράζει μέσω του Spiegel την ελπίδα ότι «ενδεχομένως να δοθεί κατά αυτό τον τρόπο μια ευκαιρία να δυναμώσει η πολιτική αριστερά στο σύνολο της και να αναδειχτεί μια άλλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία», καταλήγει το δημοσίευμα της Deutche Welle.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης