Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ειρηνευτικές συνομιλίες στις 6/9 καλεί τα αντιμαχόμενα μέρη στην Υεμένη ο ΟΗΕ – Εφικτή η πολιτική λύση

tags :
Σε ειρηνευτικές συνομιλίες στις 6/9 καλεί τα αντιμαχόμενα μέρη στην Υεμένη ο ΟΗΕ – Εφικτή η πολιτική λύση
Να τελειώσει το συντομότερο ο πόλεμος στην Υεμένη, κάθε μέρα χάνονται ζωές ανέφερε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ
Σε ειρηνευτικές συνομιλίες για τις 6 Σεπτεμβρίου καλεί τα αντιμαχόμενα μέρη στην Υεμένη ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Martin Griffiths, ο οποίος υποστηρίζει πως είναι εφικτή η πολιτική λύση και ότι πρέπει να τελειώσει το συντομότερο ο πόλεμος.
Σύμφωνα με τον Griffiths οι ειρηνευτικές συνομιλίες θα γίνουν στη Γενεύη.
Απευθυνόμενος στους πρεσβευτές των χωρών-μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ο Griffiths είπε ότι είναι «εφικτό» να εξευρεθεί «πολιτική λύση» για να τερματιστεί ο πόλεμος και προέτρεψε τις μεγάλες δυνάμεις να υποστηρίξουν τη νέα ειρηνευτική προσπάθεια.
«Αυτές οι συνομιλίες θα προσφέρουν, μεταξύ άλλων, στους διάφορους παράγοντες την ευκαιρία να συζητήσουν στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων τη λήψη μέτρων ικανών να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη και συγκεκριμένα σχέδια για να προχωρήσει η διαδικασία» υποστήριξε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ.
Σημειώνεται ότι λόγω του πολέμου στην Υεμένη περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Μάρτιο του 2015, με τον ΟΗΕ να κάνει λόγο «για την χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο», καθώς 8,4 εκατομμύρια άνθρωποι είναι στα πρόθυρα λιμού.
«Ο πόλεμος στην Υεμένη πρέπει να τελειώσει το συντομότερο.
Γνωρίζω πολύ καλά ότι κάθε μέρα χάνονται ζωές που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί» ανέφερε ο Griffiths.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης