Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε χαμηλά 3 μηνών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Ιούλιο 2018 - Στις 54 μονάδες ο PMI

Βρετανία: Σε χαμηλά 3 μηνών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Ιούλιο 2018 - Στις 54 μονάδες ο PMI
Τα στοιχεία για τον μεταποιητικό κλάδο στη Μεγάλη Βρετανία αποδείχθηκαν ελαφρώς κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Με τους χαμηλότερους ρυθμούς των τελευταίων τριών μηνών αναπτύχθηκε ο μεταποιητικός κλάδος της Μεγάλης Βρετανίας για τον Ιούλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (1/8) στοιχεία της Markit, με τα στοιχεία να αποδεικνύονται ελαφρώς κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 54 μονάδες, έναντι 54,3 μονάδων τον Ιούνιο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν η πτώση του δείκτη να περιοριστεί στις 54,2 μονάδες.
Η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στη Μεγάλη Βρετανία εξακολουθεί να παραμένει υποτονική, γεγονός που μπορεί να καθυστερήσει τα σχέδια της Τράπεζας της Αγγλίας για αύξηση επιτοκίων.
Τόσο η παραγωγή όσο και οι νέες παραγγελίες σημείωσαν αμφότερες επιβράδυνση τον Ιούλιο, καθώς η ασθενέσθερη άνοδος της εγχώριας δραστηριότητας αντιστάθμισε την άνοδο των νέων παραγγελιών από το εξωτερικό.
Η απασχόληση του κλάδου ενισχύθηκε για 24ο συνεχόμενο μήνα, ενώ η δημιουργία νέων εργασιών παρέμεινε αυξημένη σε όλο τον κλάδο.
Ωστόσο, η αισιοδοξία μεταξύ των επιχειρήσεων για τους επόμενους μήνες υποχώρησε σε χαμηλά 21 μηνών, εν μέσω της αβεβαιότητας που επικρατεί γύρω από το Brexit, καθώς και λόγω των συναλλαγματικών ισοτιμιών.
«Ο μεταποιητικός κλάδος ξεκίνησε το τρίτο τρίμηνο σε ασθενέσθερο έδαφος, με τους ρυθμούς ανάπτυξης στην παραγωγή και τις νέες παραγγελίες να έχουν απωλέσει τη δυναμική τους», σχολίασε ο αναλυτής της Markit, Rob Dobson, ο οποίος πρόσθεσε εν συνεχεία ότι εάν ο κλάδος υπηρεσιών εμφανίσει παρόμοιες αδυναμίες η απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας δεν θα είναι ομόφωνη, και μπορεί να αποτελέσει ακόμα και λόγο για προσωρινή παύση της αύξησης επιτοκίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης