Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Δεν αναγνωρίζουμε και δεν θα αναγνωρίσουμε την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία

tags :
Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Δεν αναγνωρίζουμε και δεν θα αναγνωρίσουμε την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία
Δεσμευόμαστε σε αυτήν την πολιτική μέχρι να αποκατασταθεί η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας τόνισε ο Pompeo
Την θέση ότι οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν και δεν θα αναγνωρίσουν την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ δεσμεύονται σε αυτήν την πολιτική μέχρι να αποκατασταθεί η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.
Μιλώντας στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, ο Pompeo υπογράμμισε ότι «σε συνεννόηση με τους συμμάχους μας, τους εταίρους μας και με τη διεθνή κοινότητα, οι ΗΠΑ απορρίπτουν την απόπειρα προσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσία και δεσμεύονται να συνεχίσουν αυτή την πολιτική ωσότου η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας αποκατασταθεί».
«Η Ρωσία οφείλει να βάλει τέλος στην κατοχή της Κριμαίας.
Με τις ενέργειές της, η Μόσχα απομονώθηκε από τη διεθνή κοινότητα» υποστήριξε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, ο οποίος διαβεβαίωσε τους γερουσιαστές ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει καμιά πρόθεση να άρει τις κυρώσεις που έχει επιβάλει σε βάρος της Ρωσίας προτού η Μόσχα να παραδώσει τον έλεγχο της Κριμαίας πίσω στην Ουκρανία.
«Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αλλάζει τα σύνορα ελεύθερων κυρίαρχων κρατών διά της βίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας, χαιρετίζοντας τις διευκρινίσεις του Mike Pompeo.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης