Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν όψει συνάντησης Trump - Juncker - Πιέσεις στις αυτοκινητοβιομηχανίες

Οριακή πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν όψει συνάντησης Trump - Juncker - Πιέσεις στις αυτοκινητοβιομηχανίες
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε μόλις κατά 0,19% χαμηλότερα, στις 384,88 μονάδες
Με οριακές απώλειες έκλεισαν σήμερα (23/7/2018) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω ανησυχιών για μια κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου ανάμεσα σε ΗΠΑ, ΕΕ και Κίνα, ενώ στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκονται και τα εταιρικά αποτελέσματα.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε μόλις κατά 0,19% χαμηλότερα, στις 384,88 μονάδες.


Ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψε απώλειες 0,10% κι έκλεισε στις 12.548,57 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με πτώση 0,30% στις 7.655,79 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι υποχώρησε κατά 0,37% στις 5.378,25 μονάδες.
Παράλληλα, ο FTSE MIB στο Μιλάνο διολίσθησε κατά 0,87% στις 21.605,21 μονάδες, ενώ στη Μαδρίτη ο IBEX 35 σημείωσε οριακή άνοδο 0,01% κι έκλεισε στις 9.726,10 μονάδες.
Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών βρέθηκαν υπό πίεση, καταγράφοντας απώλειες 0,28%, εν όψει της συνάντησης που αναμένεται να έχουν την Τετάρτη (25/7) ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, με το εμπόριο και τις απειλές του αμερικανού προέδρου για την αύξηση των δασμών στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων να βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας.
Η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί μετά την αποτυχία της συνόδου των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών των G20 το σαββατοκύριακο να καταλήξουν σε μια σημαντική συμφωνία για το εμπόριο.
Η σύνοδος των G20 απηύθυνε έκκληση για περισσότερο διάλογο, προκειμένου να αποφευχθεί μια αρνητική επίδραση των γεωπολιτικών και εμπορικών εντάσεων στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.
Η συνάντηση των G20 πραγματοποιήθηκε μετά τις απειλές του Trump για την επιβολή περαιτέρω δασμών στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών ύψους 505 δισ. δολ.
Την ίδια ώρα, τα «βλέμματα» των επενδυτών παραμένουν στραμμένα στα τριμηνιαία εταιρικά αποτελέσματα.
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες δέχτηκαν περαιτέρω πιέσεις από την είδηση ότι αποσύρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat Chrysler, Sergio Marchioness, μετά από μια δεκαετία στο «τιμόνι» της ιταλικής εταιρείας, λόγω ανησυχιών για την υγεία του.
Η μετοχή της Fiat Chrysler υποχώρησε κατά 1,5%, ενώ της Ferrari, η οποία ηγείται επίσης από τον Marchionne, σημείωσε βουτιά 4,9%.
Την ίδια ώρα, η μετοχή της Ryanair σημείωσε πτώση 6,7%, καθώς η αεροπορική εταιρεία προειδοποίησε για χαμηλότερους ναύλους από ό,τι είχε προβλέψει, λόγω του υψηλού ανταγωνισμού, αλλά και της αβεβαιότητας που προκάλεσαν οι πολλές απεργίες.
Η μετοχή της Ryanair πίεσε χαμηλότερα το σύνολο του κλάδου ταξιδιών και ψυχαγωγίας, που έκλεισε με απώλειες 0,96%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης