Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγαρία: Το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την αποχώρηση της χώρας από τη συμφωνία του ΟΗΕ για το μεταναστευτικό

Ουγγαρία: Το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την αποχώρηση της χώρας από τη συμφωνία του ΟΗΕ για το μεταναστευτικό
Ο ούγγρος υπουργός Εξωτερικών, Peter Szijjarto, χαρκατήρισε τη συμφωνία «απειλή για τον κόσμο»
Την αποχώρηση της Ουγγαρίας από τη συμφωνία του ΟΗΕ για το μεταναστευτικό ανακοίνωσε σήμερα (18/7) το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, καθώς η Βουδαπέστη έχει τονίσει επναλειλημμένα την ανάγκη ενίσχυσης της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, καθώς και τη δημιουργία κέντρων μετανάστευσης έξω από το μπλοκ.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο ούγγκρος υπουργός Εξωτερικών, Peter Szijjarto, η Βουδαπέστη θα σποσυρθεί από το Σύμφωνο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη μετανάστευση, πρωτού πραγματοποιηθεί η επίσημη έγρκισή του.
«Αυτό το έγγραφη είναι εντελώς αντίθετο με τα συμφέροντας ασφαλείας της Ουγγαρίας», δήλωσε ο Peter Szijjarto, ο οποίος πρόσθεσε εν συνεχεία ότι το παραπάνω σύμφωνο αποτελεί «απειλή για τον κόσμο».
Η συμφωνία του ΟΗΕ για το μετανατευτικό έχει αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης από το 2015 μέχρι και σήμερα, με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Antonio Guterres, να τονίζει ότι στόχος της συμφωνίας είναι να διασφαλίσει τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα όλων των προσφύγων.
Σημειώνεται ότι η Ουγγαρία δεν είναι η πρώτη χώρα που αποχωρεί από τη συμφωνία των Ηνωμένων Εθνών, καθώς οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει την αποχώρησή τους τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους.
Η συμφωνία αναμένεται να εκγριθεί τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Συνεδρίου για τη μετανάστευση που θα λάβει χώρα στο Μαρόκο.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης