Τελευταία Νέα
Διεθνή

Google: Πιθανό πρόστιμο - μαμούθ 4,3 δισ. ευρώ από την Κομισιόν για το Android

Google: Πιθανό πρόστιμο - μαμούθ 4,3 δισ. ευρώ από την Κομισιόν για το Android
Η επίσημη ανακοίνωση της Κομισιόν για το σχετικό ζήτημα αναμένεται αργότερα εντός της ημέρας
Αντιμέτωπη με νέο «βαρύ» πρόστιμο το οποίο θα αγγίζει τα 4,3 δισ. ευρώ από την Κομισιόν βρίσκεται η Google, καθώς οι Βρυξέλες κατηγορούν την εταιρεία ότι εκμεταλλεύεται την κυριαρχία της στο λειτουργικό σύστημα για συσκευές κινητής τηλεφωνίας Android.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε πηγή με γνώση επί του ζητήματος στο Bloomberg, η σχετική απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας, στον απόηχο της συζήτησης που θα έχουν οι επίτροποι της ΕΕ για ζητήματα αντιμονοπωλιακού ελέγχου.
Η Επίτροπος αρμόδια για θέματα Ανταγωνισμού, Margrethe Vestager, είχε χθες (17/7) το βράδυ τηλεφωνική επικοινωνία με τον διευθύνοντα σύβμουλο της Google, Sundar Pichai, προκειμένου να πραγματοποιήσουν μία «συνάντηση κατάστασης», η οποία αποτελεί ένα συνηθισμένο βήμα το οποίο ακολουθούν οι εταιρείες προκειμένου να ειδοποιήσουν για μία επικείμενη ποινή.
Το πρόστιμος της Ευρωπαϊκή Επιτροπής, εφόσον επιβεβαιωθεί, αναμένεται να ξεπεράσει το πρόστιμο ύψου 2,4 δισ. ευρώ που είχε επιβληθεί το 2017 στην εταρεία σχετικά με την υπηρεσία αναζήτηση αγορών της.
Σημειώνεται ότι τόσο η μητρική εταρεία της Google, Alphabet, όσο και η Κομισόν δεν έχουν προχωρήσει ακόμα σε κάποια επίσημη τοποθέτηση για το σχετικό ζήτημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης