Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, με εταιρικά και συνάντηση Putin - Trump στο επίκεντρο

Οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, με εταιρικά και συνάντηση Putin - Trump στο επίκεντρο
Με οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα έκλεισαν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, καθώς οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή τους στα εταιρικά αποτελέσματα, καθώς και στην κρίσιμη συνάντηση Trump - Putin
Με οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα (16/7/2018) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, καθώς οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή τους στα εταιρικά αποτελέσματα, καθώς και στην κρίσιμη συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, και στον ρώσο ομόλογό του, Vladimir Putin.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,25% χαμηλότερα, στις 384,06 μονάδες.


Ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 0,16% και έκλεισε στις 12.561,02 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε πτώση 0,36% στις 5.409,43 μονάδες.



Παράλληλα, ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχώρησε κατά 0,32% στις 21.822,96 μονάδες, ενώ ο IBEX 35 στη Μαδρίτη σημείωσε πτώση 0,18% στις 9.716,90 μονάδες.
Αντίθετα, σημαντικότερη ήταν η πτώση για τον FTSE 100 στο Λονδίνο, ο οποίος έκλεισε με απώλειες 0,80% στις 7.600,45 μονάδες.


Τα «βλέμματα» των επενδυτών ήταν στραμμένα στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, όπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, είχε την πρώτη του επίσημη συνάντηση με τον ρώσο ομόλογό του, Vladimir Putin.
Η συνάντηση έγινε μόλις λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης ότι κατηγορούνται δώδεκα Ρώσοι αξιωματούχοι μυστικών υπηρεσιών για παρέμβαση στις εκλογές των ΗΠΑ.
Trump και Putin εμφανίστηκαν αισιόδοξοι για τις σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας, παρά τα προβλήματα που παραδέχθηκαν ότι υπάρχουν, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών τους.
Ο Trump δήλωσε ότι η σημερινή συνάντηση με τον ρώσο ομόλογό του ήταν το ξεκίνημα μιας µμακρόχρονης διαδικασίας με ισχυρό διάλογο με τη Ρωσία.
Από την πλευρά του, ο Putin τόνισε ότι η Ρωσία δεν αναμείχθηκε ποτέ στις εκλογές των ΗΠΑ, αν και παραδέχτηκε ότι στις εκλογές του 2016 ήθελε να κερδίσει ο Trump.
Τη διστακτικότητα των επενδυτών ενέτειναν και ορισμένα απογοητευτικά μακροοικονομικά στοιχεία από την Κίνα, στην οποία είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένος ο γερμανικός δείκτης DAX.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της Κίνας αναπτύχθηκε κατά 6,7% στο β’ τρίμηνο του 2018 - ο βραδύτερος ρυθμός ανάπτυξης από το 2016.
Η μετοχή της Deutsche Bank σημείωσε ισχυρά κέρδη άνω του 7% καθώς η γερμανική τράπεζα ανέφερε προκαταρκτικά αποτελέσματα για το β’ τρίμηνο 2018 καλύτερα των εκτιμήσεων.
Ειδικότερα, τα καθαρά της κέρδη αναμένονται στα 400 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδά της εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 6,6 δισ. ευρώ.
Στο μακροοικονομικό μέτωπο, πτώση σημείωσε το εμπορικό πλεόνασμα της Ευρωζώνης τον Μάιο του 2018, καθώς οι εισαγωγές ενισχύθηκαν, σε αντίθεση με τις εξαγωγές.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές της ενιαίας νομισματικής ένωσης υποχώρησαν κατά 0,8% σε σχέση με τον Μάιο του 2018, στα 189,6 δισ. ευρώ, την ίδια στιγμή που οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά 0,7%, στα 173,1 δισ. ευρώ.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα της Ευρωζώνης να υποχωρήσει στα 16,5 δισ. ευρώ, από 19,3 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης