Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Μήνυμα στον Trump να μην υπογράψει μονομερής συμφωνίες με τον Putin στέλνει η Γερμανία

Reuters: Μήνυμα στον Trump να μην υπογράψει μονομερής συμφωνίες με τον Putin στέλνει η Γερμανία
Ο αμερικανός πρόεδρος απάντησε με το γνωστό εριστικό του τρόπο οτι η συνάντηση με τον Putin μπορεί να είναι η πιο εύκολη του ταξιδιού του στην Ευρώπη
Μήνυμα στον αμερικανό πρόεδρο να μην προβεί σε μονομερείς διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία που θα επιβαρύνουν τους δυτικούς συμμάχους των ΗΠΑ στέλνει ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Heiko Maas ενόψει της αυριανής (16/7) συνάντησης Trump - Putin.
Σύμφωνα με το Reuters, ο Αμερικανός πρόεδρος, που συναντάται αύρio στο Ελσίνκι της Φινλανδίας με το ρώσο ομόλογό του, είχε κατηγορήσει, πριν από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, τη Γερμανία ότι είναι «αιχμάλωτος» της Ρωσίας λόγω της ενεργειακής της εξάρτησης της από τη Μόσχα.
Ο Trump, που πιέζει τους συμμάχους των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ να υπερδιπλασιάσουν τις αμυντικές δαπάνες, χαρακτήρισε τον Putin «ανταγωνιστή» και όχι «εχθρό» και δήλωσε πως η συνάντηση τους θα πάει καλά ενώ υπογράμμισε με νόημα πως «η συνάντηση με τον Putin μπορεί να είναι η πιο εύκολη του ταξιδιού του στην Ευρώπη».
Ο Γερμανός ΥΠΕΞ εξέφρασε ωστόσο την ικανοποίησή του για τη συνάντηση Trump - Putin κατά την οποία ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα θέσει το ζήτημα της μείωσης των πυρηνικών όπλων.
«Πάντα τονίζουμε οτι ο διάλογος με τη Ρωσία είναι χρήσιμος . Γι 'αυτό είναι καλό αν η Ουάσινγκτον και η Μόσχα έχουν ένα καλό κώδικα επικοινωνίας», δήλωσε ο Maas στην εφημερίδα Bild am Sonntag υπογραμμίζοντας ωστόσο αναφερόμενος στον Trump ότι «αυτός που προσβάλλει τους συμμάχους του, κινδυνεύει να χάσει στο τέλος. Οι μονομερείς συμφωνίες εις βάρος των ίδιων των εταίρων μας θα βλάψουν και τις ΗΠΑ στο τέλος»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης