Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters. Επίθεση με εκρηκτικά κατά του ιστορικού ηγέτη του Sinn Fein, Jerry Adams στη Βόρεια Ιρλανδία

Reuters. Επίθεση με εκρηκτικά κατά του ιστορικού ηγέτη του Sinn Fein, Jerry Adams στη Βόρεια Ιρλανδία
Πίσω από την επίθεση στον Gerry Adams ο οποίος παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματος φέρονται να είναι ομάδες που δεν επιθυμούν την ειρήνη στη Βόεια Ιρλανδία 
Επίθεση με εκρηκτικά κατά του ιστορικού ηγέτη του Sinn Fein, Gerry Adams έγινε χθες τα ξημερώματα στο σπίτι του στη Βόρεια Ιρλανδία.
Όπως αναφέρει το Reuters, πίσω από την επίθεση στον Gerry Adams ο οποίος παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματος φέρονται να είναι ομάδες που δεν επιθυμούν την ειρήνη στη Βόεια Ιρλανδία ενώ λίγο αργότερα παρόμοια επίθεση δέχθηκε και ο πρώην πρόεδρος της Βόρειας Ιρλανδίας Bobby Storey.
Το Sinn Fein είπε ότι μία από τις εκρηκτικές συσκευές προκάλεσε ζημιά σε αυτοκίνητο ενώ ο Jerry Adams δεν τραυματίστηκε από την επίθεση στο σπίτι του.
Οι επιθέσεις έρχονται μετα από τα βίαια επεισόδια των τελευταίων ημερών στους δρόμους της δεύτερης πόλη της Βόρειας Ιρλανδίας το Londonderry, όπου η αστυνομία κατηγόρησε παρακρατικές ομάδες του IRA που παραμένουν αρνητικοί στην ειρηνευτική συμφωνία του 1998 που φέρει τη σφραγίδα του Adams.
Η ειρηνευτική συμφωνία του 1998 έβαλε τέλος σε βίαιες συγκρούσεις που επί 3 δεκαετίες δίχαζαν τη Βόρεια Ιρλανδία με πάνω από 3 χιλιάδες θύματα, μεταξύ των Ιρλανδών εθνικιστών που ήθελαν την περιοχή να ενταχθεί στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας και των Βρετανών Ενωτικών που ήθελαν η χώρα να παραμείνει στη Βρετανία
ωστόσο, πολλές ομάδες Ιρλανδών εθνικιστών παραμένουν ενεργοί και πραγματοποιούν περιστασιακές επιθέσεις, χωρίς όμως μεγάλη δυνατότητα σε σχέση με τον ΙΡΑ, ο οποίος έχει αφοπλιστεί σε μεγάλο βαθμό μετά τη συμφωνία του 1998.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης