Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Ο Trump δεν πρόκειται ποτέ να διαιρέσει την Ευρώπη - Παραμένουμε ενωμένοι

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Ο Trump δεν πρόκειται ποτέ να διαιρέσει την Ευρώπη - Παραμένουμε ενωμένοι
Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι οι ΗΠΑ απέρριψαν το αίτημα της Γαλλίας για εξαίρεση των κυρώσεων που σχετίζονται με το Ιράν
Σαφές μήνυμα προς τις ΗΠΑ έστειλε σήμερα (13/7) ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Bruone Le Maire, τονίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διατηρήσει ένα κοινό μέτωπο απέναντι στις «ομοβροντίες» του αμερικανού προέδρου Donald Trump, σε ζήτηματα που διευρύνονται από τον τομέα του εμπορίου μέχρι τον τομέα άμυνας.
Ειδικότερα, ο Le Maire παραχώρησε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον γερμανό ομόλογό του, Olaf Scholz, όπου και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «κανείς δεν πρόκειται να χωρίσει τη Γαλλία και τη Γερμανία, ποτέ ποτέ ποτέ», ενώ πρόσθεσε ότι «κανείς δεν θα χωρίσει τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Ο Donald Trump έχει κατηγορήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση για «αθέμιτες» εμπορικές πρακτικές και απείλησε να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές οχημάτων ως μέσο για τη μείωση του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ με το ενιαίο μπλοκ, ενώ ο ίδιος κατέκρινε την Γερμανία για τις περιορισμένες αμυντικές της δαπάνες.
Από την πλευρά του, ο Scholz δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να μιλήσουν με την ΕΕ συνολικά και όχι με μεμονωμένες χώρες του μπλοκ, υπογραμμίζοντας ότι «συνεργαζόμαστε στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης», καθώς και ότι «η ΕΕ είναι υπεύθυνη για τις ερωτήσεις που αφορούν τους δασμούς».
Παράλληλα, σε ξεχωριστές δηλώσεις που πραγματοποίησε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών στην εφημερίδα «Le Figaro», ανέφερε ότι οι ΗΠΑ απέρριψαν το αίτημα της Γαλλίας να εξαιρεθεί από τις κυρώσεις των ΗΠΑ προς το Ιράν.
«Μόλις λάβαμε την απάντηση του υπουργού Οικονομικών Steven Mnuchin και είναι αρνητική», τόνισε ο Le Maire, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «η Ευρώπη πρέπει να παράσχει τα εργαλεία που χρειάζεται ώστε να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι στις εξωεδαφικές κυρώσεις».
Σημειώνεται ότι, πέραν των κυρώσεων που ανακοίνωσε ο Donald Trump σε βάρος του Ιράν, έχει απειλήσει να επιβάλει κυρώσει και σε ευρωπαϊκές εταιρείες οι οποίες θα συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης