Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή άνοδος στις αγορές της Ασίας μετά τα κέρδη στη Wall - «Άλμα» +2,49% για τον Shanghai Composite στην Κίνα

tags :
Ισχυρή άνοδος στις αγορές της Ασίας μετά τα κέρδη στη Wall - «Άλμα» +2,49% για τον Shanghai Composite στην Κίνα
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,42% στις 28.718 μονάδες
Σημαντική άνοδο σημείωσαν κατά την έναρξη της εβδομάδας οι ασιατικές αγορές, δεχόμενες ώθηση από τα κέρδη της Παρασκευής (6/7) στη Wall Street, με τους επενδυτές να διατηρούν στραμμένο το βλέμμα τους στις εξελίξεις που αφορούν το εμπόριο.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +1,21% 22.052,18 μονάδες, με τις μετοχές του ηλεκτρονικού κλάδου να σημειώνουν τα μεγαλύτερα κέρδη, καθώς η Sony ενισχύθηκε κατά +4,44% και η Fujitsu +4,99%.
Ιδιαίτερα αισιόδοξη για την πορεία της οικονομίας εμφανίστηκε κατά την τελευταία της τριμηνιαία έκθεση η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας, η οποία ανέφερε ότι και οι εννέα περιφέρειες της χώρας είτε ανακάμπτουν είτε επεκτείνονται.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η έκθεση της Bank of Japan, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα, «οι εξαγωγές συνεχίζουν να αυξάνονται ως αποτέλεσμα της σταθερής ανάπτυξης στο εξωτερικό», ενώ πρόσθεσε εν συνεχεία ότι «η αγορά εργασίας συνεχίζει να συσφύγγεται σταθερά και η ιδιωτική κατανάλωση βελτιώνεται».
Η έκθεση της Bank of Japan, η οποία δημοσιεύεται από τα διευθυντικά στελέχη των περιφερειών, αναμένεται να είνα ένα από τα θέματα τα οποία η τράπεζα θα εξετάσει λεπτομερών καά τη διάρκεια της ερχόμενης συνεδρίασης στις 30 και 31 Ιουλίου 2018.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Τράπεζας, Haruhiko Kuroda, επανέλαβε σήμερα ότι η BoJ θα διατηρήσει την χαλαρή νομισματική πολιτική της έως ότου ο πληθωρισμός πετύχει το στόχο του 2%.
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,42% στις 28.718 μονάδες, με τη μετοχή της Tencent να ενισχύεται κατά +2,22% και τη μετοχή της AAC να καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,04%.
Σε ότι αφορά την ευρύτερη περιοχή της Κίνας, ο δείκτης Shanghai Composite σημείωσε «άλμα» της τάξεως του +2,49% στις 2.815,51 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη είναι η άνοδος για τον δείκτη SZSE Component, και συγκεκριμένα στο +2,80% και τις 9.160,62 μονάδες.
Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 ενισχύθηκε κατά +0,22% στις 6.286 μονάδες, ενώ ο δείκτης KOPSI στη Νότια Κορέα κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +0,57% στις 2.285,80 μονάδες, με τη Samsung να ενισχύεται κατά +1,56%.
Παράλληλα, ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +1,05% στις 10.720,28 μονάδες, με τις μετοχές του κλάδου ηλεκτρονικών ειδών να ηγείται της ανόδου.
Με άνοδο ξεκινάει την τρέχουσα εβδομάδα και το πετρέλαιο, καθώς τα στοιχεία των ΗΠΑ για την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι τα αποθέματα αμερικανικού αργού υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών.
Ειδικότερα, το Brent ενισχύεται κατά +0,62% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 77,59 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,43% στα 74,12 δολ. ανά βαρέλι.
Τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης έδειξαν ότι τα αποθέματα στο Crushing, το οποίο αποτελεί σημείο αποστολής για τα προϊόντα αργού πετρελαίου υποχώρησαν σε χαμηλά τρεισήμιση ετών.
Παράλληλα, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντι στις εμπορικές διαμάχες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, με τους αναλυτές ωστόσο να τονίζουν ότι οι τιμές του πετρελαίου δεν θα επηρεαστούν από τις εξελίξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης