Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Τους 76 έφτασαν οι νεκροί από τις βροχές και τις πλημμύρες στην Ιαπωνία, ενώ 92 είναι οι αγνοούμενοι

Guardian: Τους 76 έφτασαν οι νεκροί από τις βροχές και τις πλημμύρες στην Ιαπωνία, ενώ 92 είναι οι αγνοούμενοι
Έγιναν επίσης συστάσεις σε 4,72 εκ. ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους - Εκατοντάδες είναι οι τραυματίες
Οι συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις που προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές και προειδοποιήσεις στα νησιά της Ιαπωνίας Κουούσου και Σικόκου έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 76 ανθρώπους, ενώ 92 αγνοούνται, όπως αναφέρει ο Guardian.
Έγιναν επίσης συστάσεις σε 4,72 εκ. ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ενώ 48 χιλιάδες είναι τα μέλη των συνεργείων διάσωσης, κυρίως από την αστυνομία και την πυροσβεστική που ψάχνουν στα χαλάσματα για αγνοούμενους.
Οι περισσότεροι αγνοούμενοι είναι στην ευρύτερη περιοχή της Χιροσίμα, καθώς οι πιο σφοδρές βροχοπτώσεις εδώ και δεκαετίες στην Ιαπωνία προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις, "καταπίνοντας" αυτοκίνητα και αναγκάζοντας ανθρώπους να καταφύγουν στις στέγες των σπιτιών τους.
Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας ανέφερε ότι μέσα σε τρεις ώρες έπεσαν 26,3 εκατοστά βροχής στο Κότσι, κάτι που συνιστά ρεκόρ από το 1976 που τηρείται αρχείο.
Ο πρωθυπουργός Shinzo Abe έκανε λόγο για μία μάχη ενάντια στον χρόνο και εξήρε τις προσπάθειες των διασωστών που κάνουν ό,τι μπορούν για να εντοπίσουν και να βοηθήσουν τους παγιδευμένους ανθρώπους.
Ο τραγικός απολογισμός περιλαμβάνει και έναν νεκρό από την περασμένη εβδομάδα, όταν χτύπησε ο τυφώνας, που έφερε εν συνεχεία τις βροχές, αλλά οι περισσότεροι θάνατοι καταγράφηκαν τις τελευταίες μέρες.
Η βροχή κάλυψε ολόκληρα χωριά, αναγκάζοντας ανθρώπους να ανέβουν στις στέγες, περιμένοντας να τους διασώσουν.
Μία ολόκληρη κατοικημένη περιοχή στο νησί Χονσού μετατράπηκε σε μία λασπώδη λίμνη, με συνέπεια κι εκεί να ανέβουν άνθρωποι σε μπαλκόνια και στέγες.
Τα δρομολόγια των υπερσύγχρονων τρένων μεγάλης ταχύτητας ακυρώθηκαν, καθώς υπερχείλισαν και ποταμοί, ενώ σημειώθηκαν και εκατοντάδες τραυματισμοί και πάρα πολλά σπίτια καταστράφηκαν.
Οι κάτοικοι της Χιροσίμα λένε ότι η κατάσταση είναι χειρότερη από το καλοκαίρι του 2014, όταν οι βροχοπτώσεις είχαν προκαλέσει τότε κατολισθήσεις και 77 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί.
Και δεν ξέρουν για πόσο θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τη στιγμή που συνεργεία προσπαθούν να καθαρίσουν δρόμους από τις κατολισθήσεις.
Σε μερικές περιπτώσεις τα νερά έφτασαν ως τις στέγες των σπιτιών και τα φανάρια των δρόμων, κάνοντας τους δρόμους απροσπέλαστους και αναγκάζοντας τους διασώστες να χρησιμοποιήσουν ελικόπτερα για να απομακρύνουν τουλάχιστον τους ανθρώπους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης