Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές διακυμάνσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας

Οριακές διακυμάνσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας
Το κουμπί του εμπορικού πολέμου με την Κίνα πάτησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump
Οριακές διακυμάνσεις καταγράφουν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,10% στις 12.476 μονάδες.
Σημαντική άνακαμψη κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία για τον Μάιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (6/7) στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών της χώρας, αυξάνοντας τις προσδοκίες ότι η ανάπτυξης της μεγαλύτερης οικονομία της Ευρωζώνης θα επιταχυνθεί σταδιακά.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά +2,6% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2018, ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν οριακή άνοδο της τάξεως του +0,1%.
Σε σύγκριση με τον Μάιο του προηγούμενου έτους, η παραγωγή του γερμανικού βιομηχανικού κλάδου σημείωσε «άλμα» της τάξεως του +3,1%, λαμβάνοντας υπόψην τις ημερολογιακές διακυμάνσεις.
Στις 7.619 μονάδες διαπραγματεύεται ο FTSE 100 στο Παρίσι, με άνοδο 0,2%.
Ο CAC 40 στο Παρίσι καταγρ άνοδο 0,32% στις 5.386 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται 0,14% στις 21.938 μονάδες, ενώ στη Μαδρίτη ο IBEX 35 σημειώνει άνοδο 0,25% στις 9.893 μονάδες.
Το κουμπί του εμπορικού πολέμου με την Κίνα πάτησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump καθώς σε ισχύ είναι από τα ξημερώματα οι δασμοί της τάξης του 25% σε 818 κινέζικα προϊόντα, εισαγωγές που αντιστοιχούν σε 34 δις δολάρια.
Η απάντηση από το Πεκίνο ήταν άμεση, όπως άλλωστε είχε προειδοποιήσει, επιβάλλοντας δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα ίσης αξίας.
Μάλιστα λίγο πριν τεθούν σε εφαρμογή οι δασμοί των ΗΠΑ, τα κρατικά ΜΜΕ της Κίνας κατηγόρησαν τον Λευκό Οίκο ότι συμπεριφέρεται σαν «συμμορία», την ώρα που ο Trump απειλεί για νέους πρόσθετους δασμούς.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι σε διάρκεια δύο εβδομάδων από σήμερα, θα υπάρξουν πρόσθετοι δασμοί ύψους 16 δις δολαρίων σε κινέζικα προϊόντα ενώ απειλεί ότι υπάρχει μια ακόμα λίστα με κινέζικα προϊόντα, στα οποία εξετάζει να επιβάλει δασμούς ύψους 500 δις δολαρίων.
Από την πλευρά της η Κίνα διαμηνύει ότι δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς και ότι θα απαντά με δασμούς ίσης αξίας στα μέτρα που λαμβάνει η διακυβέρνηση των ΗΠΑ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης