Τελευταία Νέα
Διεθνή

Salvini (υπ. Εσωτερικών Ιταλίας): Να αρθεί το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη για να χτυπηθεί το δουλεμπόριο

tags :
Salvini (υπ. Εσωτερικών Ιταλίας): Να αρθεί το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη για να χτυπηθεί το δουλεμπόριο
Οι Ευρωπαίοι πρέπει να κάνουν πολλά περισσότερα για να βοηθήσουν να κλείσει η θαλάσσια οδός της κεντρικής Μεσογείου είπε ο Salvini
Την θέση πως η Ιταλία ζητά την άρση του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη προκειμένου να χτυπηθούν οι διακινητές και να σταματήσουν οι ροές μεταναστών διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, M. Salvini.
Συγκεκριμένα, ο Salvini πρότεινε να εξοπλιστούν καλύτερα οι Αρχές της Λιβύης έτσι ώστε να μπορέσουν να αναμετρηθούν με τους διακινητές των μεταναστών και υποστήριξε ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να κάνουν πολύ περισσότερα για να βοηθήσουν να κλείσει η θαλάσσια οδός της κεντρικής Μεσογείου.
«Στόχος μου είναι να μην έρθει ούτε μια βάρκα (ακόμη) εδώ.
Ο σκοπός είναι οι άνθρωποι που έχουν δικαίωμα να αφιχθούν στην Ιταλία να έρχονται αεροπορικώς, κατά προτίμηση στην πρώτη θέση.
Οι διακινητές ανθρώπων και οι λαθρέμποροι όπλων προφανώς αψηφούν το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ και εξοπλίζονται κατά βούληση, ενώ οι μόνες που εμποδίζονται είναι οι νόμιμες αρχές» υπογράμμισε ο Salvini μετά τη συνάντηση του με τον αντιπρόεδρο της Λιβύης, ο οποίος και αυτός από την πλευρά του υπογράμμισε πως «δεν αποδεχόμαστε να μας λένε ότι η Λιβύη δεν βοηθάει για τη μετανάστευση και την ίδια στιγμή να διατηρούν σε ισχύ το εμπάργκο που μας παρεμποδίζει».
Ο Salvini έκανε λόγο για επικίνδυνη κατάσταση και υπογράμμισε πως κατά τη συνάντηση που θα έχει στο Συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ θα επιχειρήσει να αφυπνίσει τους Ευρωπαίους ομολόγους του.
Σημειώνεται ότι η Ιταλία έχει υποδεχθεί πάνω από 640.000 μετανάστες και πρόσφυγες μετά το 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης