Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, εν μέσω ανησυχιών για εμπόριο και Γερμανία - Αργία στη Wall Street

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, εν μέσω ανησυχιών για εμπόριο και Γερμανία - Αργία στη Wall Street
Στην αγορά επικρατεί νευρικότητα ενόψει της προθεσμίας της 6ης Ιουλίου, οπότε και οι ΗΠΑ αναμένεται να επιβάλουν δασμούς σε προϊόντα αξίας 34 δισ. δολ. από την Κίνα
Με οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα (4/7/2018) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με το κλίμα να είναι υποτονικό, λόγω και της αργίας στη Wall Street, ενώ τα βλέμματα παραμένουν στραμμένα στις επίμονες εμπορικές εντάσεις και στην πολιτική αναταραχή στη Γερμανία, που έχει πυροδοτήσει η «κόντρα» για το μεταναστευτικό.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,06% υψηλότερα, στις 380,05 μονάδες, με την πλειοψηφία των κλάδων να τερματίζει σε θετικό έδαφος.


Ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 0,26% και έκλεισε στις 12.317,61 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,27% στις 7.573,09 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,07% υψηλότερα, στις 5.320,50 μονάδες.




Παράλληλα, ο FTSE MIB στο Μιλάνο κατέγραψε απώλειες 0,36% στις 21.686,61 μονάδες, ενώ ο IBEX 35 στη Μαδρίτη ενισχύθηκε κατά 1% στις 9.757,50 μονάδες.
Ο τεχνολογικός κλάδος κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες, άνω του 1%, ακολουθώντας τις αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες.
Οι μετοχές των STMicroelectronics και Siltronic κατέγραψαν απώλειες 3% και 7% αντίστοιχα.
Εν τω μεταξύ, η μετοχή της Danske Bank διολίσθησε κατά 2%, εν μέσω σκανδάλου για ξέπλυμα χρήματος.
Να σημειωθεί ότι η Wall Street παρέμεινε σήμερα κλειστή, λόγω της αργίας για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.
Μετά την ανακούφιση στις αγορές για την άρση του πολιτικού αδιεξόδου στη Γερμανία, οι αναλυτές αμφισβητούν την ισχύ της συμφωνίας CDU - CSU.
Εξάλλου, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) έστειλαν σήμερα τελεσίγραφο σε Merkel και Seehofer, απειλώντας με αποχώρηση από την κυβέρνηση συνασπισμού, εάν εφαρμοστεί το σχέδιο δημιουργίας κλειστών κέντρων για τους πρόσφυγες στα σύνορα της χώρας.
Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο των ανησυχιών παραμένει η εμπορική σύγκρουση ΕΕ - ΗΠΑ.
Η Κομισιόν αναζητά τρόπους να κατευνάσει τον Trump προκειμένου να αποφευχθεί η επιβολή δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Financial Times», οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. εξετάζουν το ενδεχόμενο συνομιλιών με μεγάλες χώρες εξαγωγείς αυτοκινήτων, με στόχο να επιτευχθεί συμφωνία για περικοπές δασμών.
Η εν λόγω πρόταση εξετάζεται από την Ε.Ε. εν όψει της συνάντησης του προέδρου της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, εντός του Ιουλίου στην Ουάσινγκτον.
Στην αγορά επικρατεί νευρικότητα ενόψει της προθεσμίας της 6ης Ιουλίου, οπότε και οι ΗΠΑ αναμένεται να επιβάλουν δασμούς σε προϊόντα αξίας 34 δισ. δολ. από την Κίνα.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, οριακή ανάκαμψη σημείωσε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (4/7) στοιχεία της Eurostat, χωρίς ωστόσο ο δείκτης να καταφέρει να ανακτήσει τη δυναμική που είχε αποκτήσει στην αρχή του έτους.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 54,9 μονάδες, έναντι 54,1 μονάδων του προηγούμενου μήνα, με τα στοιχεία να αποδεικνύονται ελαφρώς καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ο δείκτης να ενισχυθεί στις 54,8 μονάδες.
Στη Βρετανία, σημαντική επιτάχυνση κατέγραψε ο κατασκευαστικός κλάδος τον Ιούνιο του 2018, με τον σχετικό δείκτη να σκαρφαλώνει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά μηνών και συγκεκριμένα στις 53,1 μονάδες, από 52,5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης