Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Επιστολή διαμαρτυρίας 36 ευρωβουλευτών στον Tajani για τις ρατσιστικές δηλώσεις Salvini

Κομισιόν: Επιστολή διαμαρτυρίας 36 ευρωβουλευτών στον Tajani για τις ρατσιστικές δηλώσεις Salvini
Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν μπορεί να παραμείνει αδρανές όταν υπουργοί σε μια ευρωπαϊκή χώρα καταφεύγουν σε ρητορική που οδηγεί στο μίσος
Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου AntonioTajani για τις ρατσιστικές δηλώσεις του Ιταλού αναπληρωτή πρωθυπουργού και Υπ. Εσωτερικών, ΜatteoSalvini κατέθεσαν 36 ευρωβουλευτές.
Οι ευρωβουλευτές στην επιστολή τους διαμαρτύρονται για τις ρατσιστικές δηλώσεις του ηγέτη της Λέγκας ενάντια στους Ρομά εκφράζοντας «τη βαθιά τους ανησυχία αναφορικά με τις πολυάριθμες εκδηλώσεις ρατσισμού, μίσους και μισαλλοδοξίας από πολιτικούς στην Ευρώπη».
Ζήτησαν για το λόγο αυτό από τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη τις περιπτώσεις αυτές και «να προβεί σε γραπτή επίσημη δήλωση, επαναλαμβάνοντας τις βασικές αξίες και αρχές της ΕΕ και καθιστώντας σαφές ότι δεν υπάρχει περιθώριο για ρατσισμό, μίσος ή φόβο της διαφορετικότητας».
Σημειώνουν επίσης πως «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν μπορεί να παραμείνει αδρανές όταν υπουργοί σε μια ευρωπαϊκή χώρα καταφεύγουν σε ρητορική που οδηγεί στο μίσος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης