Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, εν μέσω εμπορικών φόβων και macro - Στο επίκεντρο εταιρικά

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, εν μέσω εμπορικών φόβων και macro - Στο επίκεντρο εταιρικά
Με οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα άνοιξε η Wall Street, καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί εν μέσω των επίμονων εμπορικών ανησυχιών
Με οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα άνοιξε σήμερα (28/6/2018) η Wall Street, εν μέσω των επίμονων εμπορικών ανησυχιών, αλλά και στον απόηχο των στοιχείων για το ΑΕΠ των ΗΠΑ, που έδειξαν ότι αναπτύχθηκε με ρυθμό κατώτερο των προσδοκιών κατά το α’ τρίμηνο του 2018, ενώ οι επενδυτές αναμένουν και ορισμένα εταιρικά αποτελέσματα. 
Περί τις 16:30, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,1% στις 24.102 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,1% στις 2.703 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται οριακά υψηλότερα, στις 7.447 μονάδες.


Τα σημερινά τελικά στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου έδειξαν ότι το ΑΕΠ των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 2% στο τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου, αντί της ανάπτυξης 2,2% που είχαν δείξει τα αρχικά στοιχεία.
Οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει ότι η οικονομία θα αναπτυσσόταν με ρυθμό 2,2%.
Η επιβράδυνση αυτή αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό τις αδύναμες καταναλωτικές δαπάνες, που αντιπροσωπεύουν περισσότερα από τα δύο τρίτα της αμερικανικής οικονομικής δραστηριότητας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,9%, αντί της αύξησης 1% που είχε ανακοινωθεί αρχικά.
Πρόκειται για τον χαμηλότερο ρυθμό αύξησης από το β’ τρίμηνο του 2013.
Παράλληλα, απογοητευτικά ήταν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν και για τις αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, που έδειξαν ότι αυξήθηκαν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 9.000, στις 227.000, την εβδομάδα έως τις 23 Ιουνίου 2018, ενώ οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση των αιτήσεων στις 220.000.
Την ίδια ώρα, οι εμπορικές εντάσεις συνεχίζουν να επιβαρύνουν τις διεθνείς αγορές, με την αισιοδοξία από τις χθεσινές αποφάσεις της κυβέρνησης Trump σχετικά με τις κινεζικές επενδύσεις να έχει ήδη «ξεθωριάσει».
Ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, ανακοίνωσε χθες μια πιο μετριοπαθή προσέγγιση για τον περιορισμό των κινεζικών επενδύσεων στον τεχνολογικό κλάδο των ΗΠΑ, αλλά η «ανακούφιση» που προκάλεσε στους επενδυτές αποδείχτηκε πρόσκαιρη.
Ο Trump ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του θα υποστηρίξει τη διεύρυνση των εξουσιών της Επιτροπής Ξένων Επενδύσεων στις ΗΠΑ (Cfius), η οποία εξετάζει τις ξένες επενδύσεις για απειλές κατά της ασφάλειας, απέχοντας έτσι από μια άμεση επιβολή περιορισμών στις κινεζικές επενδύσεις, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών.
Ωστόσο, ο οικονομικός σύμβουλος του Trump, Larry Kudlow, δήλωσε ότι ο αμερικανός πρόεδρος δεν υποχωρεί στο θέμα της Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης