Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Με ρυθμό 2% αναπτύχθηκε το ΑΕΠ α' 3μηνου 2018, κάτω των αρχικών εκτιμήσεων

tags :
ΗΠΑ: Με ρυθμό 2% αναπτύχθηκε το ΑΕΠ α' 3μηνου 2018, κάτω των αρχικών εκτιμήσεων
Με ρυθμό κατώτερο των προσδοκιών αναπτύχθηκε το ΑΕΠ των ΗΠΑ κατά το α’ τρίμηνο του 2018, όπως προκύπτει από τα τελικά στοιχεία
Με ρυθμό κατώτερο των προσδοκιών και των αρχικών εκτιμήσεων αναπτύχθηκε το ΑΕΠ των ΗΠΑ κατά το α’ τρίμηνο του 2018, όπως προκύπτει από τα τελικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα (28/6/2018), κυρίως λόγω των αδύναμων καταναλωτικών δαπανών.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, το ΑΕΠ των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 2% στο τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου, αντί της ανάπτυξης 2,2% που είχαν δείξει τα αρχικά στοιχεία.
Οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει ότι η οικονομία θα αναπτυσσόταν με ρυθμό 2,2%.
Σημειώνεται ότι στο δ’ τρίμηνο του 2017, η αμερικανική οικονομία είχε αναπτυχθεί κατά 2,9%.
Η επιβράδυνση αυτή αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό τις αδύναμες καταναλωτικές δαπάνες, που αντιπροσωπεύουν περισσότερα από τα δύο τρίτα της αμερικανικής οικονομικής δραστηριότητας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,9%, αντί της αύξησης 1% που είχε ανακοινωθεί αρχικά.
Πρόκειται για τον χαμηλότερο ρυθμό αύξησης από το β’ τρίμηνο του 2013, ενώ στο δ’ τρίμηνο του 2017, οι δαπάνες είχαν αυξηθεί κατά 4%.


www.bankingnews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης