Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών - Στο -0,97% ο Shanghai Composite

tags :
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών - Στο -0,97% ο Shanghai Composite
Ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με οριακή άνοδο της τάξεως του +0,05% στις 22.282,50 μονάδες
Μεικτά πρόσημα εμφανίζουν σήμερα Πέμπτη (28/6) οι αγορές στην Ασία, στον απόηχο της πτώσης που προκάλεσαν τις προηγούμενες ημέρες οι εμπορικές τριβές των ΗΠΑ με την Κίνα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με οριακή άνοδο της τάξεως του +0,05% στις 22.282,50 μονάδες, με τη μετοχή της Toyota να ενισχύεται κατά +1,09% και τη μετοχή της Nissan να καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,23%.
Αντίθετα, ο δείκτης KOPSI στη Νότια Κορέα υποχώρησε κατά -1,19% στις 2.314,24 μονάδες, με τον τεχνολογικό κλάδο να ηγείται των απωλειών, καθώς η μετοχή της Samsung υποχώρησε κατά -2,40% και η μετοχή της SK Hynix κατά -2%.
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ διαπραγματεύεται στο -0,20%, ενώ προηγουμένως είχε ενισχυθεί κατά +0,50%, παραμένοντας στα χαμηλά έξι μηνών στα οποία βρέθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.
Σε ότι αφορά την ευρύτερη περιοχή της Κίνας, οι αγορές παρέμειναν υπό πιέσεις από τις εντάσεις της Ουάσιγκτον με το Πεκίνο, καθώς ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρεί κατά -0,97% στις 2.785,98 μονάδες, ενώ με απώλειες καταγράφει και ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν, και συγκεκριμένα στο -0,44% και τις 10.654,28 μονάδες.
Στον αντίποδα, ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία ενισχύθηκε κατά +0,31% στις 10.654,28 μονάδες, δεχόμενος ώθηση από την άνοδο στις τιμές του πετρελαίου, ενώ οριακά κέρδη της τάξεως του +0,03% σημείωσε και ο δείκτης S&P/NZX 50 στη Νέα Ζηλανδία, στις 8.998,79 μονάδες.
Οι αγορές παρέμειναν υπό πιέσεις, μετά τις δηλώσεις από τον οικονομικό σύμβουλο του Donald Trump, Larry Kudlow, ότι ο αμερικανός πρόεδρος δεν υποχωρεί στο θέμα της Κίνας, παρά το γεγονός ότι τα σχέδια για τους περιορισμούς στις ξένες επενδύσεις αποδείχθηκαν λιγότερο σκληρά απ' ότι είχε εκτιμηθεί αρχικά.
Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι δε θα επιβάλει δασμούς 25% στις κινεζικές επενδύσεις στον αμερικανικό τεχνολογικό τομέα, όπως ανέφεραν τα δημοσιεύματα νωρίτερα εντός της εβδομάδας.
Αντ' αυτού, η κυβέρνηση θα αφήσει την Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων των ΗΠΑ (CFIUS) να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχουν προκύψει.
Απώλειες καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, το οποίο απομακρύνεται από τα υψηλά τρεισήμισι ετών στα οποία βρέθηκε χθες (27/6), εν μέσω των νέων εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν.
Συγκεκριμένα, το Brent υποχωρεί κατά -0,18% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 77,32 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,36% στα 72,50 δολ. ανά βαρέλι.
Χθες, το αργό σκαρφάλωσε στα 73,06 δολ. ανά βαρέλι, το οποίο αποτελεί την υψηλότερη τιμή από τον Νοέμβριο του 2014, ενώ το Brent παραμένει εδραιωμένο πάνω από τη ζώνη των 75 δολ. ανά βαρέλι.
Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» βρίσκονται σε συνεχή άνοδο για το μεγαλύτερο μέρος του 2018, εν μέσω σύσφιξης της αγοράς, καθώς ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία περιόρισαν σημαντικά την παραγωγή τους.
Ωστόσο, η απροσδόκητη πτώση στην παραγωγή του Καναδά, της Λιβύης και της Βενεζουέλας ήρθαν να προστεθούν στις συγκεκριμένες περικοπές, δημιουργώντας προβληματισμούς στους επενδυτές για ενδεχόμενη έλλειψη που μπορεί να προκύψει τους ερχόμενους μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης