Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Καμία προσέγγιση στο εσωτερικό της κυβέρνησης Merkel για το προσφυγικό

tags :
Γερμανία: Καμία προσέγγιση στο εσωτερικό της κυβέρνησης Merkel για το προσφυγικό
Χωρίς δηλώσεις ή κοινό ανακοινωθέν ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα η συνάντηση Merkel – Seehofer – Nahles
Καμία προσέγγιση δεν επήλθε στο εσωτερικό της κυβέρνησης Merkel για το μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού – προσφυγικού κατά την χθεσινή συνάντηση των αρχηγών και των ηγετικών στελεχών των Χριστιανοδημοκρατών, των Χριστιανοκοινωνιστών και των Σοσιαλδημοκρατών, των κομμάτων δηλαδή που μετέχουν του κυβερνητικού συνασπισμού.
Η συνάντηση των Merkel, Seehofer και Nahles ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα χωρίς να γίνουν δηλώσεις ή να εκδοθεί ένα κοινό ανακοινωθέν.
Ωστόσο, γερμανικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως κατά τη συνάντηση αυτή δεν επιτεύχθηκε καμία προσέγγιση όσον αφορά το μεταναστευτικό.
Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών Horst Seehofer έχει απειλήσει να προχωρήσει από την 1η Ιουλίου στην εφαρμογή του μέτρου της επαναπροώθησης μεταναστών – προσφύγων που έχουν καταγραφεί σε άλλη χώρα της ΕΕ.
Μέτρο, στο οποίο αντιτίθεται σθεναρά η καγκελάριος Merkel, καθώς τυχόν υλοποίηση του αφενός τινάζει στον αέρα την έως σήμερα πολιτική της στο προσφυγικό και αφετέρου δημιουργεί προβλήματα και στην ΕΕ καθώς επί της ουσίας επανέρχονται οι συνοριακοί έλεγχοι.
Πολλοί μάλιστα εκτιμούν πως αν ο Seehofer προχωρήσει στην υλοποίηση του τελεσίγραφου που έχει θέσει, η Merkel θα αναγκαστεί να τον απομακρύνει από το υπουργείο Εσωτερικών προκαλώντας μια άνευ προηγουμένου κρίση που όχι μόνο θα πλήξει τη σταθερότητα του κυβερνητικού συνασπισμού αλλά και την 70 και πλέον ετών πολιτική συμμαχία των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών.
Η Merkel μιλώντας χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών, είχε απευθύνει έκκληση για ενότητα, τονίζοντας ότι οι τύχες των δύο κομμάτων είναι συνδεδεμένες.
Στην διαμάχη παρενέβη χθες Τρίτη και ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Frank Walter Steinmeier, ο οποίος υποστήριξε ότι «έχω πολλές φορές αυτές τις μέρες αναρωτηθεί πώς μπορούμε να προωθήσουμε επιτυχώς την λογική και το όραμα στον δημόσιο διάλογο, όταν στο υψηλότερο επίπεδο και μάλιστα στην ίδια την κυβέρνηση καβγαδίζουν αμείλικτα και με τέτοια σκληρότητα για προβλήματα που μπορούν να λυθούν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης