Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Καλπάζει» η αγορά κάνναβης - Πού υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες

«Καλπάζει» η αγορά κάνναβης - Πού υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες
«Καλπάζει» η αγορά κάνναβης - Πού υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες
Ξεχάστε το πετρέλαιο ως το καλύτερο εμπορικό προϊόν στην αγορά, καθώς σήμερα τα φώτα στρέφονται γύρω από το παγκόσμιο εμπόριο κάνναβης.
Όπως δείχνει το παρακάτω Infographic (ευγενική προσφορά του Statista), οι τιμές κάνναβης διαφέρουν σε πολύ μεγάλο βαθμό σε όλο τον κόσμο και οι εν λόγω διαφορές εντείνονται, όσο περισσότερες χώρες και περιφέρειες (ιδίως στη Βόρεια Αμερική και τη Νότια Αμερική, όπου ο Καναδάς έγινε η δεύτερη χώρα που νομιμοποίησε την πώληση ψυχαγωγικής κάνναβης) να καταργούν τους νομικούς περιορισμούς από ένα προϊόν που εδώ και δεκαετίες ήταν συνυφασμένο με την μαύρη αγορά.

Statista

Ενώ οι χώρες της Λατινικής Αμερικής (όπως η Κολομβία, για παράδειγμα) τείνουν να έχουν χαμηλές τιμές ανά γραμμάριο κάνναβης, οι χώρες της Άπω Ανατολής - όπου οι κυρώσεις για την κατοχή και την πώληση της κάνναβης παραμένουν μεταξύ των πιο αυστηρών στον κόσμο - οι τιμές βρίσκονται στα ύψη, καθώς οι λαθρέμποροι απαιτούν "αμοιβή κινδύνου" για το γεγονός ότι η διακίνηση ναρκωτικών τιμωρείται με θανατική ποινή στη Σιγκαπούρη και με φυλάκιση πολλών δεκαετιών στη Νότια Κορέα.
Όλα αυτά προκαλούν το ερώτημα.
Θα ήταν χρήσιμο να μεταφέρει κάποιος παράνομα κάνναβη από το Κίτο, την πρωτεύουσα του Εκουαδόρ, όπου οι τιμές κάνναβης είναι από τις χαμηλότερες στον κόσμο, στο Τόκιο, όπου η τιμή ανά γραμμάριο είναι από τις υψηλότερες;
Είναι σαφές ότι οι λαθρέμποροι, οι οποίοι μετακινούν ναρκωτικά όπως κάνναβη και κοκαΐνη από τη Νότια Αμερική στις μακρινές περιοχές του κόσμου, είναι περισσότερο από ευχαριστημένοι από το ύψος ανταμοιβής κινδύνου.
Για τους επιχειρηματίες που παράγουν νόμιμα κάνναβη, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες στις ΗΠΑ, καθώς οι τιμές μεταξύ των πολιτειών όπου έχει γίνει νομιμοποίηση ή αποποινικοποίηση αποκλίνουν από τις πολιτείες όπου η απαγόρευση παραμένει.
Η τιμή κάνναβης ανά γραμμάριο στο Ντένβερ είναι μόλις 7,79 δολάρια, σε σύγκριση με τα 18 δολάρια στην Ουάσινγκτον, δηλαδή υπερδιπλάσια.

Weed





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης