Τελευταία Νέα
Διεθνή

Malmstrom (Κομισιόν): Δε μπορούμε να προχωρήσουμε σε μονομερή κατάργηση δασμών - Οι ΗΠΑ γνώριζαν ότι θα υπήρχαν συνέπειες

Malmstrom (Κομισιόν): Δε μπορούμε να προχωρήσουμε σε μονομερή κατάργηση δασμών - Οι ΗΠΑ γνώριζαν ότι θα υπήρχαν συνέπειες
Η αρμόδιος της ΕΕ στον τομέα του εμπορίου δήλωσε ότι επί του παρόντος δεν έχουν προγραμματιστεί συνομιλίες με τις ΗΠΑ για το εμπόριο
Στο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ, αναφέρθηκε σήμερα (26/6) η επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ, Cecilia Malmstrom, υπερασπιζόμενη παράλληλα την απόφαση των Βρυξελλών να προχωρήσει στην επιβολή νέων δασμών σε αμερικανικά προϊόντα.
Ειδικότερα, η επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ, υπερασπίστηκε την απόφαση της ΕΕ να προχωρήσει στην επιβολή δασμών ως «αντίποινα» απέναντι στις ΗΠΑ, επιμένοντας ότι «οι ΗΠΑ γνώριζαν από την αρχή ότι θα έρθουν αντιμέτωπες με συνέπειες», καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά επέβαλαν «παράνομους δασμούς» στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.
Παράλληλα, η ευρωπαία αξιωματούχος επεσήμανε ότι η Κομισιόν γνώριζε ότι οι εταιρείες και οι καταναλωτές των ΗΠΑ θα επηρεαστούν από τους δασμούς, και ως εκ τούτου, ενδέχεται να πιέσουν την αμερικανική κυβέρνηση να εγκαταλείψει τα εμπορικά μέτρα που έχει λάβει.
Ωστόσο, η ίδια επιμένει ότι δεν ήταν η πρόθεση της ΕΕ να τιμωρήσει τους αμερικανούς πολίτες με τους δασμούς, τονίζοντας ότι τα μέτρα έπρεπε να τεθούν σε εφαρμογή ως απάντηση στην παραβίαση των κανόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου από την Ουάσιγκτον.
Σε ότι αφορά το ζήτημα των συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών, η Malmstrom τόνισε ότι «επί του παρόντες δεν έχουν διεξαχθεί συνομιλίες μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ για το εμπόριο», επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι Βρυξέλλες δε μπορούν να προχωρήσουν σε μονομερή κατάργηση των δασμών στα αυτοκίνητα.
Μάλιστα, η η επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ δήλωσε ότι είναι πιθανό η Κομισιόν να προχωρήσει στην επιβολή μέτρων προκειμένου να περιορίσει τις επιπτώσεις που θα έχουν οι δασμοί των ΗΠΑ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από τις ευρωπαϊκές χώρες.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα εντός της ημέρας, η Harley-Davidson εξέφρασε την πρόθεσή της να μεταφέρει την παραγωγή των μοτοσικλετών της στην Ευρώπη, προκειμένουν να αποφευχθούν οι δασμοί της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης