Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η πτώση στις ασιατικές αγορές εν μέσω αυξημένων εμπορικών εντάσεων - Στο -0,97% ο Shanghai Composite

tags :
Συνεχίζεται η πτώση στις ασιατικές αγορές εν μέσω αυξημένων εμπορικών εντάσεων - Στο -0,97% ο Shanghai Composite
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,28% στις 28.881,50 μονάδες
Πτωτικά κινούνται για δεύτερη μέρα οι αγορές στην Ασία, δεχόμενες πιέσεις από τις ισχυρές απώλειες τόσο στη Wall Street όσο και στην Ευρώπη, εν μέσω αυξημένων εμπορικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, καθώς και πιέσεων στον τεχνολογικό κλάδο.
Ειδικότερα, ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα καταγράφει σημαντικές απώλειες της τάξεως του -0,97% στις 2.831,67 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχωρεί κατά -0,28% στις 28.881,50 μονάδες.
Η σημαντική πτώση στην Κίνα έρχεται μετά το νέο seloff που έφερε στη Wall η είδηση ότι ο Λευκός Οίκος εξετάζει περαιτέρω περιορισμούς των κινεζικών επενδύσεων στις τεχνολογικές εταιρείες των ΗΠΑ.
Παράλληλα, ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν υποχώρησε κατά -0,41% στις 10.742,17 μονάδες, ενώ με πτώση έκλεισε και ο δείκτης KOSPI στη Νότια Κορέα, και συγκεκριμένα στο -0,30% και τις 2.350,92 μονάδες.
Ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,21% στις 6.197,60 μονάδες, ενώ αντίθετα ο δείκτης Nikkei, αν και ενδοσυνεδριακά σημείωνε πτώση, εν τέλει έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,10% στις 22.361,50 μονάδες.
Οι αντιδράσει απέναντι στις εμπορικές εντάσεις είναι χωρισμένες σε δύο πλευρές, με την πρώτη να περιλαμβάνει αναλυτές και επενδυτές οι οποίοι εκιτμούν ότι η κλιμάκωση των δασμών θα συνεχιστεί και αυτό θα επηρεάσει τις αγορές.
«Λόγω της επιθετικής ρητορική του Xi, ο Trump πιθανότατα να μη μπορέσει να υποχωρήσει, καθώς κάτι τέτοιο θα δείξει αδυναμία», σχολιάζει ο αναλυτής της Rabobank, Michael Every.
Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και οι επενδυτές οι οποίοι βλέπουν τις εμπορικές εντάσεις ως μία ευκαιρία να αγοράσουν μετοχές ενώ αυτές θα έχουν μικρότερη αξία.
«Αυτή είναι η αρχί μίας ευκαιρίας να αγοραστούν μετοχές σε έκπτωση», τονίζει ο αναλυτής της Independent Investor Alliance, Chris Zaccarelli, ο οποίος αναφέρει τους κλάδους της τεχνολογίας και των τραπεζών ως τους βασικούς τομείς που θα δεχθούν πιέσεις από τις εμπορικές εντάσεις.
Ανοδικά κινείται σήμερα Τρίτη (26/6) το πετρέλαιο, μετά την πιέσεις που δέχθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, στον απόηχο της συμφωνίας ΟΠΕΚ για αύξηση της παραγωγής, καθώς και των νέων παγκόσμιων εμπορικών εντάσεων.
Ειδικότερα, το Brent ενισχύεται κατά +0,12% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 74,64 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως οτυ +0,21% στα 68,22 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η σημερινή άνοδος οφείλεται κυρίως στην πτώση που σημειώνεται στις εξαγωγές της Λιβύης, η οποία αποτελεί μέλος του ΟΠΕΚ.
Η αγορά πετρελαίου έχει περιοριστεί σημαντικά από το 2017, όταν ο ΟΠΕΚ και οι εταίροι του ξεκίνησαν τις σταδιακές περικοπές στην παραγωγή προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα υπέρογκα αποθέματα.
«Παρά τη συμφωνία του ΟΠΕΚ την περασμένη εβδομάδα, πιστεύουμε ότι η περιορισμένη προσφορά είναι πιθανός να ωθήσει τιςτιμές υψηλότερα κατά τη διάρκεια του 2018», σχολιάζει ο αναλυτής της Jefferies, Jason Gammel, εκτιμώντας παράλλλα ότι η τιμή του Brent θα ξεπεράσει τα 80 δολ. ανά βαρέλι κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης