Τελευταία Νέα
Διεθνή

ING: Η γερμανική οικονομία δέχεται ακόμα ένα πλήγμα από τις εμπορικές εντάσεις και τις εσωτερικές πολιτικές αναταραχές

ING: Η γερμανική οικονομία δέχεται ακόμα ένα πλήγμα από τις εμπορικές εντάσεις και τις εσωτερικές πολιτικές αναταραχές
Οι αναλυτές της ολλανδικής τράπεζας εκτιμούν ότι η γερμανική οικονομία θα αναπτυχθεί με βραδύτερους ρυθμούς κατά τους επόμενους μήνες
Στη νέα πτώση που σημείωσε ο δείκτης επενδυτικού κλίματος της Ifo στη Γερμανία για τον Ιούνιο του 2018, αναφέρθηκε σήμερα (25/6) ο επικεφαλής οικονομολόγος της ING, Carsten Brzeski, υπογραμμίζοντας ότι η γερμανική οικονομία δέχθηκε ένα ακόμα πλήγμα λόγω των αυξημένων εμπορικών εντάσεων και των εσωτερικών πολιτικών αναταραχών.
Συγκεκριμένα, ο οικονομολόγος της ING ανέφερε ότι «ο συνσυασμός των ισχυρών θεμελιωδών μεγεθών και των μετριοπαθών οικονομικών στοιχείων κατά τους τελευταίους μήνες έχει αυξήσει σαφώς την αβεβαιότητα», μετά την πτώση του δείκτη Ifo στις 101,8 μονάδες, έναντι 102,3 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, ο ίδιος ανέφερε τρία πιθανά σενάριο για την πορεία της γερμανικής οικονομίας κατά τους προσεχείς μήνες, με το πρώτο να αφορά την προσωρινή επιβράδυνση της οικονομίας, το δεύτερο την έναρξη ενός βραδύτερου ρυθμού ανάπτυξης και το τρίτο το τέλος της μακράς πορείας ανάπτυξης, η οποία ξεκίνησε το 2009.
«Κατά την άποψή μας, το πιο πιθανό σενάριο εξακολουθεί να παραμένει η ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά με βραδύτερους ρυθμούς, εν μέσω ισχυρής αγοράς εργασίας, χαμηλών επιτοκίων, χαμηλού πληθωρισμού και ασθενέσθερου ευρώ», σχολίασε ο Brzeski, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «τα μαύρα σύννεφα πάνω από τον ουρανό της γερμανικής οικονομίας έχουν σαφώς αυξηθεί».
Ο ίδιος εν συνεχεία τονίζει ότι «οι πιο απειλητικοί παράγοντες είναι οι σταδιακά αυξανόμενες εμπορικές εντάσεις, οι υψηλότερες τιμές στο πετρέλαιο, και προσφάτων, οι αναταράξεις στην εγχώρια πολιτική», δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στον τελευταίο παράγοντα, τον οποία και χαρακτηρίζει ως τον «μεγαλύτερη κίνδυνο».
«Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα μπορούσαν να αλλάξουν δραματικά το πολιτικό τοπίο στη Γερμανία και στη χειρότερη περίπτωση να οδηγήσουν ακόμα και σε πτώση της κυβέρνησης και νέες εκλογές», ήταν το χαρακτηριστικό σχολιο του οικονομολόγου της ING.
«Έξι πτώσειςς και μία στασιμότητα κατά τους τελευταίους επτά μήνες, αποτελεί έξι ήττες και μία ισοπλία σε ποδοσφαιρικούς όρους, γεγονός που σαφώς και δεν αποτελεί πολλά υποσχόμενη τάση», καταλήγει ο Brzeski.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης