Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τουρκία συνέλαβε Γαλλίδα γερουσιαστή που βρισκόταν στη χώρα ως παρατηρητής στις εκλογές (24/6) - Κατήγγειλε νοθεία

Η Τουρκία συνέλαβε Γαλλίδα γερουσιαστή που βρισκόταν στη χώρα ως παρατηρητής στις εκλογές (24/6) - Κατήγγειλε νοθεία
Η Γαλλίδα πολιτικός είχε δηλώσει οτι η τουρκική εξουσία θέλει να πνίξει όλες τις φωνές που καταγγέλλουν τις μαζικές νοθείες που γίνονται
Συνελήφθη στην Τουρκία η Γαλλίδα γερουσιαστής του Κομμουνιστικού Κόμματος Christine Prino η οποία μετέχει σε τριμελή αντιπροσωπεία του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος (PCF), ως παρατηρητής στις σημερινές τουρκικές εκλογές.
Η Prino συνελήφθη λόγω των δηλώσεών της ότι «η τουρκική εξουσία θέλει να πνίξει όλες τις φωνές που καταγγέλλουν τις μαζικές νοθείες που γίνονται» ενώ σε μήνυμά της στο Twitter τόνιζε πως «τα μέλη της αντιπροσωπείας ήταν ψεύτικοι παρατηρητές που επιχειρούσαν να χειραγωγήσουν τις εκλογές».
Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε πως δικαστικές διαδικασίες άρχισαν σε βάρος 10 ξένων που κατηγορούνται, σύμφωνα με το πρακτορείο, ότι επιχείρησαν να προσποιηθούν τους διεθνείς παρατηρητές .
Ανάμεσά τους είναι τρεις Γάλλοι, τρεις Γερμανοί και τρεις Ιταλοί ενώ ο Thomas Reimer, εκπρόσωπος της αποστολής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), που έχει αναπτύξει εκλογικούς παρατηρητές στην Τουρκία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως «δεν έχει καμιά πληροφορία ότι πρόκειται για μέλη της αποστολής του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης