Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Στις κάλπες οι πολίτες για τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές - Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Τουρκία: Στις κάλπες οι πολίτες για τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές - Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας
Oι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί της Κυριακής 24/6 και  θα κλείσουν στις 17:00
Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα περίπου 60 εκατ. πολίτες της Τουρκίας, προκειμένου να ψηφίσουν για τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές.
Οι κάλπες, που άνοιξαν στις 8 το πρωί της Κυριακής 24/6, θα κλείσουν στις 17:00, ενώ υπήρξε προσέλευση από νωρίς σε κάποια εκλογικά τμήματα.
Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν απόψε, στις 10:00 το βράδυ.
Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος του Ανώτατου εκλογικού Συμβουλίου δήλωσε ότι ευελπιστεί πως τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν πριν από τις 23:00.
Στους  σχεδόν 60 εκατ. ψηφοφόρους που προσέρχονται σήμερα στις κάλπες, θα πρέπει να προστεθούν ακόμη 3 εκατ. ψηφοφόροι του εξωτερικού που ψήφισαν σε κάλπες που στήθηκαν σε 123 αντιπροσωπείες της Τουρκίας σε 60 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, οι οποίες έχουν ήδη μεταφερθεί σφραγισμένες στην Άγκυρα, όπου θα αρχίσει το απόγευμα στις 17:00 η καταμέτρηση.
Στο μεταξύ, τα μέτρα ασφαλείας δρακόντεια και μάλιστα, στην Κωνσταντινούπολη θα τηρούν την ασφάλεια πάνω από 38.000 αστυνομικοί, τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα, ενώ σε όλη την Τουρκία ξεπερνούν τα 530.000 τα  στελέχη της ασφάλειας.
Είναι δε, η πρώτη φορά που στελεχώθηκαν μονάδες με φορητές κάλπες που θα πάνε στις κατοικίες ατόμων με ειδικές ανάγκες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Στις κάλπες και οι υποψήφιοι

Σε σχολείο στο Σκούταρι της ασιατικής πλευράς της Κωνσταντινούπολης θα ψηφίσει ο Recep Tayyip Erdogan , στη Σμύρνη θα ψηφίσει ο απερχόμενος και τελευταίος πρωθυπουργός της χώρας B. Yildirim, ενώ στην Άγκυρα θα ψηφίσουν τόσο ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Kemal Kılıçdaroğlu, όσο και ο  εταίρος του Erdoagn και ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος , Devlet Bahçeli.
Στην Κωνσταντινούπολη και στο Μαιλέρμπεγι, θα ρίξει την ψήφο της η Meral Aksener ηγέτης του Καλού Κόμματος, o υποψήφιος πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Muharrem Ince ua ψηφίσει στην Γιάλοβα,  ενώ στις φυλακές της της Αδριανούπολης όπου κρατείται θα ψηφίσει o υποψήφιος του κουρδικού κόμματος, Selahattin Demirtas.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης